Nu știu dacă e datorită felului în care am crescut, ca de sărbători să fie casa plină, familia extinsă reunită sau pentru că mi se pare tare ciudat să plec în vacanță tocmai atunci când se construiesc amintirile acelea pentru toată viața, dar mie îmi place să petrec sărbătorile în familie. Eventual acasă sau acasă la bunicii mei, care, dragii de ei nu mai sunt dar tradiția lor continuă și acum. Așa că de Paștele acesta ne propunem să mergem la casa de la țară, unde strângem familia, acum noi suntem nepoții de atunci care au copii la rândul lor.
Și ca toți oamenii care sărbătoresc Paștele, avem tot felul de obiceuri: dăm copacii cu var (mult timp am crezut că e doar o chestie estetică, dar sincer, așa frumos se văd pomii fructiferi din grădină, cu trunchiurile văruite), înroșim ouă (și încercăm să spargem cât mai puține), ajutăm la făcutul cozonacilor (nu, nu m-am apucat de frământat cozonaci, dar cine știe, nu e timpul pierdut), mergem la biserică. E așa o zumzăială frumoasă în această perioadă a anului. Tot felul de pui de animale prin curțile vecinilor (iepuri, pui de găină, miei și iezi). Numai buni de smotocit de mâini micuțe de copii.

De când e primăvară, la noi în casă parcă e sărbătoare în fiecare zi. Avem mai mult chef de joacă, de imaginat povești cu zâne și pitici care ies de prin cotloanele pământului. Scormonim grădina după râme și tot felul de gândăcei. Facem mici drumeții prin pădure și ne imaginăm cum fiecare copac, cu o formă deosebită, ne spune câte ceva despre viața lui, despre familia lui… Da, poveștile sunt parte din viața noastră de zi cu zi. Ba chiar domnișoara noastră face cărți cu povești. Încă nu știe să scrie prea bine și atunci desenează. Cărți cu benzi desenate, povești cu tot felul de animale (normale sau fantastice) care fac tot felul de lucuri trăznite. Iepuri care spală rufe, bubureze care duc la școală puii de arici, zâne cu trei perechi de aripi care tricotează blănițe de urși.

Când suntem în Țara Imaginației orice este posibil. Cred că de asta îmi place cel mai mult vârsta asta a copilăriei, totul se poate, totul este acceptat, totul vorbește, simte, gândește, se joacă, râde, plânge. Toți copacii au emoții. Toate florile cântă. Animalele se comportă ca oamenii. De ce nu, până la urmă?

Pentru că ne place să inventăm povești, ne-a plăcut să ne jucăm cu o aplicație tare drăguță și la invitația Heidi Chocolate, m-am gândit să vă povestesc și vouă despre ea. Așadar, dacă aveți chef de joacă puteți intra pe familiaheidi.ro unde puteți să vă imaginați și să scrieți dialoguri drăguțe între figurinele de ciocolată Heidi. Cred că știți despre ce figurine vorbesc, sigur le-ați văzut și voi prin magazine.
Printre preferatele noastre sunt iepurașul cu morcov și baby bunny 🙂
iepuras si baby bunny
 
Cele mai amuzante scenete vor fi premiate zilnic de către Heidi cu câte un set care conține câte 10 figurine de ciocolată. Până pe 30 aprilie puteți să vă gândiți la ceva super amuzant și să intrați în competiție. Puteți să faceți mai multe înscrieri, nu aveți nimic de pierdut.
Noi am apucat să degustăm aceste figurine iar cele mai micuțe sunt tocmai bune pentru o porție mică de dulce pentru copii. Iepurași, rățuște, oițe, toate sunt super simpatice iar în magazine le găsiți ambalate în folie transparentă și carton (de altfel, singurele de acest gen ambalate așa) pentru a vedea ceea ce cumperi. Sunt chiar unice, pictate manual, cu ingrediete 100% naturale și…foarte gustoase.
 
figurinele heidi
Nu-i așa că sunt foarte drăguțe?…
Așadar, încurajați imaginația copiilor voștri, puneți-o la treabă cu povești! Și dacă vreți, spuneți-ne și nouă care e sceneta voastră de pe familiaheidi.ro.

figurine heidi

Featured Image