1. Faceţi în aşa fel încât în fiecare săptămână timp de o zi să dispară  televizorul, jocurile video, computerul sau orice aparatură electronică. Pur şi simplu închideţi-le. Recâştigaţi-vă casele.
  2. Rezistaţi obsesiei de a deveni secretara sau organizatorul de timp liber al copilului. Permiteţi accesul zilelor de leneveală. Sărbătoriţi plictiseala! Nu protejaţi micuţul împotriva unei zile fără activitate; rutina activităţilor şi evenimentelor organizate de adulţi distruge orice tentativă de creativitate şi de descoperire a sinelui. Nu vă permiteţi ca micuţul să devină centrul propriului univers.
  3. Refuzaţi intenţionat copilului un obiect pe care şi-l doreşte mai mult decât orice. Nu amânaţi doar achiziţionarea lui, ci nu permiteţi prezenţa acelui obiect în casă. Purtaţi în schimb conversaţii despre dezamăgire. Împărtăşiţi-i propriile experienţe despre cum nu aţi primit întotdeauna ceea ce v-aţi dorit.
  4. Aminteşte-ţi cum era viaţa ta înainte de a naşte. Asumă-ţi din nou o viaţă a ta, cu activităţi care îţi plac, cu întâlniri cu prietenii şi alte aspecte interesante. E bine atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău care va avea în faţă un astfel de model.
  5. Împărtăşeşte-ţi credinţa cu micuţul tău. Poate fi în Dumnezeu, în Univers sau în Iubire, or în Binele Suprem. E unul dintre măreţele cadouri pe care poţi să le dăruieşti copilului.

Citeste tot articolul aici : Ten Resolutions for Parents
Sursa foto : wilhelmja / Flickr.com