Mai avem ceva până la Paște, dar mai bine să ne pregătim din timp decât să ne trezim că nu am făcut nicio activitate prin casă cu prilejul sărbătorii. Și pentru că ornamentele contează de multe ori la fel de mult precum bucatele pe care le aranjăm pe masa de sărbătoare astăzi am căutat pentru voi o idee inedită de proiect DIY cu gândul la Paște.
Pentru a face coca pentru 10 ouă aveți nevoie de:

  • O cană mare de făină,
  • O pătrime de cană de sare,
  • Aproximativ 100 de ml de apă.

După ce amestecați cum trebuie coca și îi lăsați și pe ai voștri să se joace cu ea, luați o lingură și așezați pe hârtia de copt din tava ce vă așteaptă în cuptor bucățele din cocă, pe care le manevrați apoi în formă de două, cât mai plate și cât mai ovale cu putință.
Le băgați apoi câteva minute la cuptor, cât să aveți timp pentru a căuta o scobitoare, tempera sau culori pe bază de ulei și câteva sfori sau ațe colorate.
După cele câteva minute de lăsat la cuptor le scoateți pentru a le face mici găuri, găuri pe care le folosim apoi pentru a agăța ouăle cu panglică sau sfoară prin casă.
Le mai lăsăm timp bun la cuptor apoi pentru a se întări bine și când vedem că totul este ok le scoatem și le lăsăm la răcit.

Odată răcite e rândul copiilor să se joace și să le coloreze cum cred ei de cuviință. Le mai lăsăm un pic la uscat și gata! Avem ouă proaspete, scoase din cuptor.
Vedeți toți pașii pe inhabitots.com.