Nu știu dacă ați văzut, dar și frigiderul se poate transforma în doar câțiva pași într-un om de zăpadă care așteaptă să iasă la frig, iar pentru că proiectele DIY ne plac tare mult (mai ales în această perioadă anului) am descoperit și alte metode prin care putem face oameni de zăpadă la cald, în propriile case.
Avem nevoie de:

  • câteva bile de diferite dimensiuni de zăpadă artificială sau de fetru alb,
  • mărgele, nasturi, câteva bucăți de materiale,
  • ac și ață,
  • lipici,
  • o doză mare de veselie.


Modalitatea prin care se fac oamenii de zăpadă este tare simplă. Se iau cele două bile și se cos (dacă sunt din fetru) sau de lipesc ori băgăm o scobitoare în ele pentru a le așeza una peste alta (dacă sunt din zăpadă artificială). Pentru a realiza un suport avem nevoie de o bucată mică de carton tare ori o bucată de lemn sau chiar o cutie veche de chibrituri pe care să o lipim de bila de jos, astfel încât odată terminat omul de zăpadă să poată fi așezat pe o suprafată dreaptă.

Odată modelul realizat, lăsați copiii să-și manifeste imaginația și să decoreze omul de zăpadă după bunul plac. Cu puțin lipici și câteva mărgele și nasturi va prinde viață în câteva zeci de minute și va ptea fi ținut tot anul drept amintire, indiferent de temperaturile de afară.
Spor la lucru!
Surse foto: playathomemom3.blogspot.ro.