colt de lectura
Am auzit pe mulți părinți care se plâng că ai lor copii nu iubesc lectura, că preferă să se uite la televizor sau să stea în fața calculatorului. De asemenea am auzit și vestitele “eu pe vremea mea am citit toată biblioteca de cărți, unele chiar de mai multe ori”. Ceea ce nu știu acești părinți, deși este atââât de simplu, este faptul că cei mici iubesc o anumită activitate doar dacă îi atrage. Și oare cum putem face ca o carte cu pagini îngălbenite să-i atragă? Păi prin a le povesti câteva pasaje din poveste, pentru a-i face curioși, și prin a le realiza un colț de lectură la care ți-e mai mare dragul să te uiți, apăi să-ți petreci timpul acolo.
O mămică nu a stat pe gânduri și a transformat o debara într-un spațiu destinat literaturii. Da, ați citit bine, imaginea de mai sus este rezultatul final, dar la început spațiul era nimic altceva decât o debara. 🙂
Cu imaginație și drag de carte, mămica a montat câteva șipci din lemn pe care a așezat apoi o saltea, a realizat și câteva rafturi de pus cărțile valoroase pe ele, a montat o lampă și a avut grijă ca totul să fie în culori calde, care să te îndemne la visare.
Rezultatul?

Minunat!
Voi aveți astfel de “colțuri” speciale în casă? Cum vi se pare ideea unui colț de lectură? Așa-i că rezultatul e tare fain?
Vedeți pas cu pas cum s-a transformat o banală debara într-un spațiu de lectură pe thriftydecorchick.blogspot.ro.
Surse foto: thriftydecorchick.blogspot.ro.