dezvoltator de aplicatii la 12 ani
Ce face un copil care este atras de tehnologie? Am putea răspunde cu o mie de lucruri: petrece mult timp în fața unui computer, se joacă multe jocuri video, este prezent pe rețelele de socializare chiar dacă nu a împlinit deja vârsta necesară pentru a avea voie să facă asta etc.
Și chiar dacă de cele mai multe ori povestim cu tristețe în glas despre faptul că cei mici sunt mult prea atrași de tehnologie în comparație cu jocurile așa cum le știm noi, cu interacțiunea din lumea reală, iată că există și exemple demne de urmat.
Unii spun că Thomas Suarez este următorul Steve Jobs, dar eu sincer cred că va realiza mult mai multe decât cel care a pus bazele Apple. De ce? Pentru că la doar 12 ani este un dezvoltator de aplicații. Și asta nu este tot. După ce a învățat să facă aplicații, a început să-i învețe și pe alți copii de vârsta lor să dezvolte soft, în cadrul unui program ce se desfășoară în școala sa. Doar gândiți-vă la faptul că la 9 ani el a downloadat iOS Developer ToolKit și a început să învețe limbaje de programare precum Python, Java sau C.
Dacă vrei să cânți la vioară, te duci să iei lecții de vioară și probabil că părinții noștri au făcut asta când erau mici, dar ce faci ca să înveți să faci aplicații? Părinții noștri nu au făcut aplicații…” – spune Thomas în cadrul unei prezentări la TEDx. Și de aici cred că putem învăța multe, în primul rând să nu ne mai temem de tehnologie, de viitor, de ceea ce nu cunoaștem.
Ok poate avea efecte dăunătoare, dar sunt atât de multe lucruri frumoase pe care le putem învăța și de care ne putem bucura cu ajutorul tehnologiei…
Gata, vă las cu prezentarea lui Thomas Suarez:

Sursă foto: abcnews.go.com.