Cei mai mulți dintre părinții care își doresc doi copii spun că vor ca băiatul să fie un pic mai mare, pentru a avea grijă de fetiță. Eu am în familie un exemplu tocmai invers: trei copii la părinți și două surori mai mari decât fratele, iar cele două fetițe la acea vreme îi luau mereu apărarea și își protejau frățiorul mai mic, cu orice preț și îl învățau numai lucruri bune.
E drept, vorbesc despre povești care au avut loc acum zeci de ani, iar din păcate accidentele violente sunt acum cu mult mai dese.Cei de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București spun că de la începutul anului școlar și până acum s-au înregistrat peste 10 incidente între elevi. Statisticile sunt cu adevărat îngrijorătoare și, pe lângă paza care este asigurată mai mult sau mai puțin în școli, cred cu tărie că rolul cel mai important este deținut în aceeași măsură de părinți și de cadrele didactice. Dacă părinții, adică noi, adulții, învățăm orice copil (chiar dacă este sau nu al nostru) că prin cuvinte se poate rezolva orice problemă și că un cuvânt poate să rănească, la fel cum poate să aducă dragoste și dacă aceleași principii sunt susținute și împărtășite și de profesori, cred că nu vom mai putea vorbi despre violență, accidente și alte lucruri asemănătoare.
În altă ordine de idei, articolul a pornit de la un videoclip care ne învață pe noi toți atât de multe lucruri, priviți-l mai jos și spuneți-ne apoi voi cum vă educați copilul pentru a nu răspunde cu violență.