Eu recunosc că prefer de departe să mă bag la somn târziu, decât să mă trezesc când soarele încă nu e sus pe cer. Nu-mi plac diminețile și nu cred că o să-mi placă vreodată dimineață, poate doar cea de duminică, când ziua e scurtă tocmai pentru că dimineața e prea lungă și leneșă.
Revenind la ale noastre, am dat de niște sfaturi, zic eu utile, cu ce poate face un părinte pentru a avea parte de dimineți organizate:

  • Primul sfat e, evident, ca toată lumea să se culce mai devreme: părinții se vor trezi mai repede, iar copiii se vor ridica din pat ceva mai veseli, decât atunci când au dormit puțin.
  • Copiii învață totul de la voi! Dacă voi nu veți fi zâmbitori de dimineață nici eu nu vor fi, așa că faceți ce faceți, dar transformați-vă diminețile în unele cu zâmbete, dedicate tuturor.
  • Nu îi place nimănui să aibă ceva de făcut fără a avea un cuvânt de spus, așa că de preferat este să le oferiți celor mici alternative: nu vrei să te trezești acum? Te mai las 5 minute, dar doar 5 da? Dacă nu, te rog să te trezești acum.
  • Rutina! Este un cuvânt minunat pe care cu toții îl iubim de dimineață. Și cei mici își pot dezvolta o rutină odată cu trecerea timpului.
  • Joaca! Dacă în timpul săptămânii suntem pe fugă, diminețile de sâmbătă și de duminică care sunt dedicate jocului sunt mult mai dulci, nu le săriți.

Citiți mai multe pe ahaparenting.com.
Sursă foto: thejbird/ Flickr.com.