parinte vitreg
A fi un părinte vitreg nu înseamnă neapărat că ar trebui să te căsătorești cu persoana de lângă tine, dar înseamnă responsabilitate, dragoste de părinte, probleme de familie, momente prețioase, adică tot ce presupune “definiția” unui părinte adevărat. Asta nu înseamnă că trebuie să elimini partea “fun” a rolului de părinte, doar că la început este un pic mai dificil să te acomodezi cu schimbările, mai bine spus să se acomodeze cel sau cei mici cu schimbările care au loc în jurul lor.
De la cunoscuta frază “Nu sunt aici să-l înlocuiesc pe părintele tău”, până la alte amănunte de care ar trebui să țină cont un părinte vitreg, toate sunt extreme de importante pentru copiii care trec prin perioada în care în loc de doi părinți au… trei.
Mai jos aveți un mini ghid cu ceva sfaturi despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă un tătic vitreg la început. Sfaturile se referă atât la situațiile când copii nu au mai mult decât câțiva ani, dar și la momentul în care copiii nu se mai pot numi copii, ci adolescenți, iar schimbările din viața lor sunt cu atât mai mult mai importante.
Being a Step Dad
Voi sunteți ori cunoașteți și părinți vitregi? Cum s-au descurcat ei sau cum v-ați descurcat voi?
Sursă foto: corsi photo/ Flickr.com.