Încercăm să facem mereu alegerile corecte atunci când mergem în piață sau în supermarket, să cumpărăm numai produse de calitate și de care avem nevoie. Diferența dintre produsele organice, de la producătorii locali și cele realizate de cele mai multe ori de firme mari se poate traduce într-o sumă mare de bani plătită extra pentru coșul zilnic de alimente… e drept sunt mai gustoase, mai bune pentru organism, dar cei mai mulți ne cam sperie de prețul mai piperat. Birke Baehr, un băiețel de doar 11 ani, explică mai bine decât mulți adulți unde se duce această diferență de bani: pe produsele alimentare sau pe medicamente mai târziu în viață? Ce preferați?
Birke a fost invitat la TED și discursul său despre mâncarea bio și ecologică, despre producătorii locali și ce cred copiii despre ce au pe masă a devenit viral, click pe play:

Ce putem face ca adulți în a-i educa pe cei mici cu privire la alimentația lor? Să le explicăm ce sunt GMO-urile, cum se pot modifica proprietățile unui anumit aliment, cum cresc animalele, fructele și legumele natural și cum se transformă unele dintre ele cu ajutorul hormonilor de creștere / substanțelor chimice în produse colorat ambalate care să ne atragă atenția în supermarket-uri. În loc să spunem că este greșit ca cei mici să mănânce un anume lucru, le putem povesti copiilor despre ce este vorba și cum organismul suferă și se transformă în timp atunci când hrana nu este una de calitate. Nu este niciodată prea devreme ca cei mici să învețe despre hrană, așa că începeți cât de curând, iar viitorul va fi unul sigur.
Sursă foto: Yusuke Kawasaki/ Flickr.com.