Eu aș zice că cele două cărți pe care le punem astăzi la concurs nu sunt musai pentru copiii care sunt înscriși la clasa pregătitoare, ci pentru cei care se pregătesc de școală în general sau cei mai măricei de grădiniță, dar asta rămâne la latitudinea voastră să decideți și cred că voi aveți un cuvânt mai important de spus decât orice specialist, pentru că voi vă cunoașteți cel mai bine copiii.
În altă ordine de idei, propun să încep să povestesc despre cărți și pentru că mie nu mi-a plăcut niciodată matematica, dar mi-a plăcut să explorez totul din jurul meu, încep cu o culegere de fișe numită “Totul de la zero! Matematică şi explorarea mediului”, culegere scrisă de Silvia Olteanu, Marilena Nicolae, Roxana Gavrilă. Culegerea este de fapt formată din 72 de fișe cu tot felul de desene, exerciții și multe întrebări, mai grele sau mai puțin complicate, dar toate foarte colorate și interactive.
A doua carte din concurs este o altă culegere de fișe pentru copii – “Totul de la ABC! Comunicare în limba română”, semnată de Silvia Olteanu, Mariana Mogoş, Sofia Dobra. Aceasta adună 80 de fișe cu diverse activităţi pe care se bazează predarea, plecând de la o ilustraţie-suport, cu exerciţii care le prezintă copiilor conţinuturile programei, pornind de la simplu către complex, jocuri şi exerciţii care transformă învăţarea într-o activitate plăcută și amuzantă, spații de autoevaluare și de spațiu de apreciere pentru voi, părinții, sau pentru profesori.

Concurs despre ce am învățat unii de la alții

Cele două cărți ne sunt puse la dispoziție de Humanitas și pentru că ajutându-ne de culegeri îi învățăm noi pe cei mici câte ceva, m-am gândit să că întreb care este primul lucru pe care l-ați învățat voi de la copii?
Ne răspundeți aici, prin comentarii la articol, până pe 23 octombrie, adică timp de două săptămâni, și doi norocoși se aleg cu câte o culegere, prin tragere la sorți.
Așadar: voi ce ați învățat de la ai voștri? 🙂

LATER UPDATE

Iar cârțile se duc către…

  • Pop Mihaela
  • Adriana H

Veți primi pe mail mai multe detalii despre cum veți intra în posesia cărților. 🙂
Vă mulțumim frumos tuturor pentru participare și promitem că revenim cu alte cărți de oferit.