Iubirea necondiționată de absolut nimic este un lucru, dragostea profundă și specială completează iubirea părinților, iar problema apare atunci când granița fină spre o parte mult mai delicată și deloc constructivă este trecută fără ca nimeni să-și dea seama.
Din dragoste ce întrece orice granițe părinții încearcă să le ofere copiilor informațiile pe care ei le știu despre lune. Numai că aceste informații se pot oferi, din păcate, și prin prea multe “Știu eu”, “Fă ca mine, pentru că sunt mai mare și știu mai bine”, “Am dreptate întotdeauna”, “Ascultă-mă și-ți va fi bine, știi că îți vreau binele” și multe altele asemănătoare, prin care adulții vor să transmită experiențele lor celor mici crezând că fac un bine, dar rezultatul este diametral opus, neoferind posibilitatea celor mici de a afla singuri ce este și ce nu este benefic pentru ei și să aibă o lecție de învățat din toate experiențele lor.
Fotograful Anna Radcenko a dus la o altă extremă povestea și a realizat un proiect foto șocant cu rezultatele unor dependențe cauzate de situațiile mai sus expuse și efectele asupra copiilor a comportamentului (de altfel plin cu bune intenții) al părinților.
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Vă las cu fotografiile pline de emoții:
Surse foto: radchenko-anna.livejournal.com.