Atunci când artista Mica Angela Hendricks a început să-și deseneze schițele nu s-a gândit pentru nicio clipă că altcineva îi va da o mână de ajutor, cu atât mai mult un copil, dar fiica ei Myla a avut alte planuri cu desenele mămicii. La doar 4 ani, și-a întrebat mama dacă poate desena și ea în caietul ei, iar Mica i-a spus că nu are voie să facă asta, numai că cea mică nu s-a lăsat cun una, cu două și a oferit o cu totul altă imaginea schițelor artistei, o imagine nouă și o perspectivă nemaivăzută până atunci în domeniu.
Portrelele realizate de Mica nu mai erau așadar doar rezultatul imaginii ei, ci al unei colaborări dinamice dintre un copil și un adult, pe scurt dintre precizie și imaginația pură a fiicei sale.
În timp ce mămica desene portrete, fiica sa continua și le completa oferindu-le corpuri. Mămica revenea pentru a le colora corpurile și a finaliza operele într-o notă comună.

Prin împărțirea operelor de artă și permițând fiicei mele să fie egalul meu, am ajutat-o să-și consolideze încrederea în sine, ceea ce este mult mai prețios decât orice desen aș fi făcut. Cel mai important este că am învățat faptul că dacă ai o idee preconcepută asupra a ceea ce vei avea la fnal, vei fi mereu dezamăgit. Acceptă atunci schimbările pentru că atunci rezultatiul va fi minunat – spune Mica Angela Hendricks.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Cum vi se pare proiectul? Nu-i așa că forțele adunate ale mămicii și fetiței au avut un rezultat minunat?
Surse foto: facebook.com/busymockingbird.