Dell este una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de calculatoare personale, laptopuri, servere și alte accesorii pentru computere. A fost fondată în 1984 în Texas, de către Michael Dell, care era student la acea vreme și a pornit această afacere cu o investiție de 1.000 de dolari. La început, compania se axa doar pe asamblarea de calculatoare IBM cu piese standard, însă ulterior a început să producă propriile calculatoare. Așa a ajuns într-o perioadă relativ scurtă de timp cel mai important furnizor de calculatoare și servere, iar la momentul actual se menține în top.

Oferta companiei s-a diversificat, incluzând la acest moment calculatoare personale, laptopuri, servere, dispozitive de stocare a datelor, împreună cu diferite alte accesorii și periferice. În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu cele mai căutate produse purtând marca producătorului american.

Laptopul XPS 13

Acest model se numără printre cele mai căutate produse Dell XPS, gamă ce include laptopuri și sisteme 2 în 1 de mare performanță. În cazul laptopului XPS 13, vorbim de un produs performant dar și foarte elegant în egală măsură. Utilizatorii apreciază la acest model ecranul cu marginile subțiri, tastatura confortabilă, precum și senzorul de amprentă. Datorită acestuia, poți fi sigur că dispozitivul nu va fi accesat de nimeni altcineva fără permisiunea ta și că datele tale sunt astfel în deplină siguranță. Deși designul este unul fin și elegant, laptopul are o rezistență sporită la șocuri și zgârieturi, fiind realizat din aluminiu și fibră de carbon, la care se adaugă finisajele anti-zgârieturi.

Ca specificații tehnice, trebuie menționat procesorul Intel i7 cu 4 nuclee, display-ul OLED Touch de 13,4 inch, memoria RAM  DDR4 de 32 GB și hard disk-ul cu o capacitate de 1 TB. De asemenea, dispozitivul vine cu sistemul de operare Windows 10 Home Edition instalat.  

Desktop XPS 8940

Gamerii sunt extrem de încântați de acest calculator desktop creat special pentru ei, pe care îl cataloghează ca fiind o adevărată „rachetă”. Trebuie să le dăm crezare, luând în considerare faptul că vine dotat cu un procesor Intel i7 cu 8 nuclee, o placă video nVidia RTX 3060 cu o capacitate de 12 GB și o memorie DDR 4 de 32 GB.

Mai trebuie menționat hard disk-ul cu o capacitate de 512 GB+1 TB și sistemul de răcire Smar Cooling CPU HeatSink. De asemenea, calculatorul vine cu sistemul de operare Windows 10 instalat, cu posibilitatea de a face upgrade gratuit la Windows 11. Cu o astfel de configurație, XPS 8940 poate rula „în blană” cele mai noi jocuri, putând fi folosit și pentru o serie de alte aplicații. 

Laptop XPS 17

Deși vorbim de un laptop de 17 inch, dimensiunile acestui model sunt mai reduse decât 48% din laptopurile de 15 inch.  XPS este astfel un laptop ultra portabil, fapt pentru care se află în topul celor mai căutate produse ale Dell. Poate fi transportat cu ușurință pe tot parcursul unei zile, iar dimensiunile reduse sunt invers proporționale cu performanțele.

Astfel, deși mulți ar fi tentați să îl considere la prima vedere o jucărie, XPS 17 înglobează tot ceea ce se poate găsi mai bun la un laptop. Trebuie amintite aici display-ul profesional 4k+ touch Vessa certificat Gorilla Glass 6, procesorul Intel i7 cu 8 nuclee, memoria DDR 4 de 32 GB și placa video nVidia RTX 2060 Max-Q Design cu o capacitate de 6 GB.

Nu în ultimul rând, finisajele sunt din gama premium, așa că putem spune că este un produs de lux, cu un preț pe măsură.

Acesta sunt cele mai căutate produse Dell în ultimul an, însă topul preferințelor se va modifica în mod sigur, odată cu apariția altor modele noi.