Hainele și încălțările pe care le porți trebuie să fie realizate din materiale de calitate și să-ți vină impecabil. Totuși, câtă importanță acorzi culorilor fiecărei piese vestimentare? Pentru ținute de succes, merită să știi ce culori se potrivesc dar și ce combinații ar fi bine să eviți.

Deși poți să te îmbraci așa cum simți, există și câteva reguli și recomandări pe care orice persoană trebuie să le cunoască atunci când vine vorba despre culori. Descoperă cum poți să asortezi culorile în vestimentație, pentru ținute perfecte!

Asortarea culorilor în vestimentație

Vrei să știi care este cea mai rapidă metodă de asortare a culorilor? Îndrăznește să combini culorile primare, roșu, galben și albastru. Deși sunt culori îndrăznețe, sunt potrivite pentru nonconformiști și nu se demodează niciodată. Asortarea culorilor în vestimentație te ajută să eviți ținutele încărcate și să porți outfituri în pas cu moda. În schimb, nu este indicat să combini negru și maro, albastru cu verde sau roz cu roșu. Pe lângă faptul că nu arată bine împreună, vei obține o ținută inestetică din punct de vedere vizual.

Creează o ținută corectă folosind maximum două culori primare în aceeași ținută. De pildă, poți compune un outfit cu o fustă galbenă și un top albastru, care arată excelent împreună. Pentru a nu aglomera ținuta, restul accesoriilor trebuie să fie neutre, precum pantofii, geanta sau bijuteriile.

Cele mai potrivite combinații de culori în vestimentație

Pentru că se recomandă folosirea culorilor primare în vestimentație, poți compune rapid o ținută de efect. Astfel, roșu se potrivește de minune cu nuanțe de alb, portocaliu, verde sau violet. Și albastru se potrivește cu nonculorile alb și negru, însă îl poți asorta și cu verde sau violet.

Îți place galbenul? Integrează-l în ținute, în combinație cu alb, negru, verde sau violet. Și verdele poate fi combinat cu aproape orice culoare, atât timp cât alegi nuanțele potrivite. Articolele maro se potrivesc cu gri, albastru și alte nuanțe deschise, pe care le poți integra în ținute. Pentru o zi la birou, poartă o cămașă maro, o pereche de jeanși gri deschis și pantofi nude. Vei arăta minunat!

Combinații de culori pe care să le eviți

Dacă există culori care se potrivesc între ele în vestimentație, există și combinații de “așa nu”. De pildă, nu purta două nuanțe foarte apropiate ale aceleiași culori! Atunci când alegi o pereche de pantaloni galbeni închiși și o bluză asemănătoare, nu vei obține o ținută plăcută din punct de vedere vizual. Orice culori ai alege să combini, limitează-te la folosirea a cel mult trei, cu excepția cazului în care culorile fac parte din același model sau imprimeu.

Pentru a purta ținute interesante, nu combina doar culorile între ele! Poți combina cu succes și imprimeurile, fie că ai nevoie de ținute casual sau elegante. În acest sens, alege să combini dungi, carouri, flori și buline, astfel încât să arăți extraordinar. Asortează un articol cu imprimeu cu o altă piesă vestimentară într-o singură culoare, care se regăsește în imprimeul pe care îl alegi.

Din fericire, asortarea culorilor în vestimentație nu este atât de dificilă, dacă ții cont de sugestiile și recomandările noastre. Experimentează constant și îndrăznește să porți combinații de culori pe care nu le-ai fi încercat niciodată!