Tu știi ce tip de apă potabilă bei, atunci când ți se face sete? Departe de diferențele clare de gust și textură, apele potabile se pot diferenția și prin structurile moleculare diferite. Iată doar un singur exemplu, pe care îl vom aborda pe larg în rândurile de mai jos: Chiar dacă la nivel fonetic, pot trece ca reprezentante al aceluiași produs “apa alcalină” și “apa alcalină ionizată” nu vin în pahar cu un set comun de proprietăți chimice. 

Despre apa alcalină și acțiunea proceselor de filtrare

Pentru a stabili un cadru cât se poate de clar, încă de la începutul articolului, reține că apa alcalină și apa alcalină ionizată reprezinta două produse diferite. 

Apa alcalină obținută cu filtrul de mineralizare 

Apa alcalină are un pH mai mare de 7, obținându-se relativ ușor, prin instalarea unui filtru de mineralizare pe un sistem de filtrare a apei instalat în prealabil. De la caz la caz, în funcție de calitatea filtrului achiziționat, pH-ul apei de consum poate crește cu 2-3 puncte, față de valoarea sa inițială. Este important de precizat faptul că pH-ul apei, modificat astfel cu un filtru de mineralizare, depinde de o serie de factori: debitul instantaneu de apă, sursa de apă, vechimea filtrului. 

De obicei, filtrul de mineralizare al apei alcaline se livrează la pachet cu un purificator de osmoză inversă. La baza acestei legături se afla următorul motiv: procedeul de osmoză inversă contribuie la demineralizarea completa a apei, pH-ul acesteia scăzând sub pragul de 7. În aceste condiții, apa devine ușor acidă, iar pentru a o remineraliza (obținându-se un pH cel puțin neutru), va fi utilizat un astfel de filtru. 

Apa alcalină obținută cu filtrul de remineralizare 

Apa alcalină obținută cu ajutorul unui filtru de remineralizare nu garantează detoxifierea organismului și nici nu oferă aceleași beneficii terapeutice, așa cum o face apa alcalină ionizată. Motivul este unul cât se poate de simplu: apa alcalin[ obținută cu filtrul de remineralizare nu are un ORP negativ (Potențial de Reducere a Oxidării – cel mai valoros element din apa alcalină, produs de ionizator) și nici nu contine hidrogen molecular. 

Apa alcalină cumpărată direct de la distribuitori 

Nici această variantă de apă alcalină nu poate garanta aceleași efecte terapeutice pe care le oferă apa alcalină ionizată. Din punct de vedere molecular, este asemănătoare apei alcaline obținute cu filtru de remineralizare: nu conține nici ORP negativ și nici hidrogen molecular.

Mai mult decât atât, modul de îmbuteliere ridică numeroase semne de întrebare: apa este ținută în recipiente de plastic, motiv pentru care poate fi infectată cu așa-numitul contaminant cancerigen Bisfenol A. Acestui aspect i se mai poate adăuga și faptul că în apă se pot găsi și urme de microplastic, așadar, revenim la întrebarea adresată la începutul acestui articol: “Tu știi ce tip de apă potabilă bei, atunci când ți se face sete?” 

Despre apa alcalină ionizată și beneficiile sale 

Aceasta este obținută cu ajutorul unui ionizator de apă (click pe link pentru a comanda online ionizatoare de apa de calitate), având ORP negativ și fiind îmbogățită cu hidrogen molecular. Atât ORP-ul negativ cât și hidrogenul molecular se mențin în apa alcalină ionizată până la 18-24 de ore. De altfel, acesta este și motivul pentru care acest lichid nu se îmbuteliază, ci se consumă direct de la un ionizator de apă de calitate. 

Beneficii utilizare ionizator de apă: 

  • Apa produsă de ionizator hidratează mult mai bine, deoarece moleculele de apă sunt grupate în straturi de 4-6, comparativ cu moleculele de apă din structura apei alcaline obținute cu filtru de mineralizare (mănunchiuri de 10-16 molecule de apă); 

 

  • Apa alcalină ionizată poate avea un pH prestabilit, datorită obținerii acesteia cu ajutorul unui ionizator de apă de calitate.  Astfel, pH-ul poate fi crescut gradual, pentru ca cei care consuma apa ionizată să nu fie expuși instant efectelor pe care le poate determina un proces prea puternic al detoxifierii: migrene, vărsături, crampe etc

 

  • Cu o simplă apăsare a unui buton, un ionizator de calitate poate produce și apă acidă, cu un pH sub 7. Apa acidă poate fi utilizată și extern: dezinfectarea unor răni minore, cicatrizarea unor arsuri sau eczeme etc 

Așadar, iată care sunt principalele diferențe dintre apa alcalină și apa alcalină ionizată. Dacă vrei să îți cumperi și tu un ionizator de apă, click pe link-ul de mai sus și comandă-l rapid acasă!