Vacanțele cu cei mici sunt o oportunitate grozavă de a petrece timp de calitate în familie, dar și o foarte mare provocare. De aceea, este necesară o planificare atentă pentru a nu avea parte de neplăceri și a vă putea bucura cu toții de o experiență cât mai plăcută. Dacă tocmai te pregătești pentru prima călătorie a micuțului tău, iată de ce ar trebui să ții cont.

Alege cu grijă destinația

O vacanță cu un bebeluș ar trebui aleasă cu grijă, deoarece nu orice destinații vor fi neapărat potrivite. În funcție de perioada în care are loc călătoria, ar trebui ales un loc cu o climă cât mai prietenoasă, fără temperaturi extreme sau fenomene meteo neobișnuite care au loc prea frecvent. Aceasta ar trebui să fie și cât mai accesibilă, deoarece o călătorie prea lungă ar putea fi dificilă cu un copil mic.

Odată aleasă destinația, va trebui să acorzi o atenție deosebită locului de cazare. Ar trebui să alegi un loc cu camere speciale pentru familii și cu facilități potrivite pentru cei mici: băi speciale, cu locuri pentru schimbarea scutecelor, locuri de joacă etc.

Cum faci față drumului

Drumul se poate dovedi cea mai mare provocare din întreaga vacanță. Pentru a scăpa de neplăceri, este recomandat să alegi un mijloc de transport cât mai rapid, cum ar fi avionul. Totuși, este posibil ca micuțul să aibă momente în care se va plictisi sau va plânge. De aceea, este bine să fii pregătit cu multe jucării și să planifici câteva activități care îi sunt pe plac și care să îl țină ocupat.

Ce nu ar trebui să lipsească din bagaj

Partea bagajului este extrem de importantă și nu va trebui neglijată sub nicio formă. Întotdeauna este bine să ai mai multe obiecte decât ai avea nevoie, pentru că pot apărea oricând situații neprevăzute. Pentru început, pune în bagaj obiectele de îngrijire nelipsite: scutece, șervețele umede, cremă pentru iritații, dar și hăinuțe și păturici. Astfel, bebelușul tău va fi întotdeauna confortabil și curat și te vei putea pregăti pentru orice situație.

Apoi, vei avea nevoie de hrană și apă, precum și accesoriile aferente: biberoane, tetine, sterilizator. Dacă alăptezi, vei avea nevoie de o pompă de sân. Poți să comanzi lapte praf pentru bebeluși de la farmacia Dr.Max și alte tipuri de hrană pentru cel mic, deoarece nu știi ce vei găsi la destinație.

Nu uita nici de kit-ul de prim ajutor care este obligatoriu pentru toată familia, dar mai ales pentru un bebeluș. Acolo ar trebui să ai medicamente pentru febră, colici sau dureri, plasturi, termometru, produse de protecție solară, soluții dezinfectante și multe altele.

Discută cu pediatrul înainte de plecare

Înainte de a planifica orice călătorie, cel mai bine este să ai o discuție cu medicul pediatru. Acesta te va sfătui cu privire la tot ce ai nevoie pe drum, îți va recomanda medicamente și îți va spune ce să faci în orice situație. De asemenea, îți poate recomanda și anumite vaccinuri specifice, în funcție de locul unde vă veți petrece vacanța. Bineînțeles, trebuie să te asiguri că poți călătorii cu copilul, iar medicul te poate informa în cazul în care vacanța ar trebui amânată sau reprogramată.

Planificarea primei călătorii cu bebelușul poate fi o experiență palpitantă și provocatoare în același timp. Acordând o atenție sporită fiecărei etape de pregătiri, vacanța voastră în familie ar trebui să decurgă fără probleme. Nu uita să întrebi pediatrul oricând ai nelămuriri și să îi urmezi întotdeauna sfaturile.