Sportul are un rol deosebit de important în viața fiecăruia dintre noi. Mișcarea este, totodată, unul dintre ingredientele dezvoltării armonioase a copiilor. Din păcate, sedentarismul acaperează micuții generației noastre de la vârste din în ce mai fragede, astfel că zilele în care noi alergam liberi pe stradă jucându-ne sunt acum o raritate printre prichindei.
Dacă vrei să îți încurajezi copilul să facă mai multă mișcare, poți pune în aplicare câteva sfaturi foarte eficiente. Iată cum îi putem motiva pe cei mici să iubească activitățile sportive, fără bătăi de cap!

Antrenează-te alături de el 

Dacă îți dorești ca cel mic să devină mai activ, exemplul personal este cea mai bună metodă de convingere. Antrenează-te alături de el, indiferent ce include rutina de exerciții. De exemplu, puteți face împreună gimnastica de înviorare dimineața, sau îl poți provoca la o sesiune de alergare în parcul din apropiere. Dacă nu ai un echipament corespunzător, poți găsi bluze Adidas de damă de la Sportcouture.ro

Alege activități amuzante 

Copiii adoră distracția, iar tu poți folosi acest pont pentru a-ți încuraja micuțul să facă mai multă mișcare. Alege activități amuzante, cum ar fi joaca în aer liber, mersul pe bicicletă (pe care i-o poți accesoriza cu diverse lumini), o zi în parcul de aventură sau mersul pe role. De asemenea, pentru a transforma orice tip de mișcare într-o activitate de care cel mic să fie atras mizează pe un alt truc: cumpără-i diverse echipamente și accesorii colorate, cu personajele sale preferate din desenele animate. 

Ajută-l să identifice sportul care i se potrivește 

Practicarea cu regularitate a unui sport este extrem de benefică pentru orice copil. Secretul este, însă, să îl ajuți pe micuț să identifice aceea activitate fizică potrivită pentru el. Î niciun caz nu este o idee bună să îi impui să ia cursuri de înot, să spunem, dacă el ar prefra mai degrabă terenul de fotbal. Desigur, viceversa rămâne valabilă. Este important ca, în caitate de părinte, să înțelegi că fiecare copil este diferit, astfel că unii preferă sporturile de echipă, î timp ce alții pun mare accent pe valorificarea competențelor personale. 

Caută alternative 

În cazul în care copilul tău pare mai degrabă orientat către partea artistică decât către cea sportivă și niciunul dintre sfaturile prezentate până acum nu dă roade, poți începe să cauți alternative. De exemplu, o bună modalitate de a face mișcare într-o manieră cât se poate de artistică este practicarea dansului. Sugerează-i micuțului să urmeze câteva cursuri de dans, oferindu-i libertatea de a alege stilul care îl pasionează cel mai mult. 

Folosește mișcarea drept recompensă 

Atunci când prichindelul are prea multe teme de făcut, poți transforma mișcarea într-o recompensă. Invită-l să luați împreună o pauză de la exercițiile complicate de matematică provocându-l la o plimbare prin parc sau la un joc cu mingea chiar în apropierea casei. Foarte important este să nu negociezi; cu siguranță nu ar trebui să te lași convinsă de faptul că un joc pe playstation l-ar putea relaxa mai bine!