Ochelarii de soare reprezintă un accesoriu extrem de modern, care pot chiar să transforme o ținută banală într-un outfit cu adevărat senzațional. Însă, nu ar trebui să îi tratezi doar ca pe un instrument de a-ți anima outfitul, pe care să alegi dacă să îl porți sau nu. Aceștia sunt indispensabili pe timp de vară sau atunci când te expui la soare puternic, pentru a-ți proteja ochii de radiațiile ultraviolete extrem de nocive.

Ochelarii îți pot schimba complet fizionomia, iar anumite forme și modele nu sunt întotdeauna potrivite pentru orice formă a feței. De aceea, este important să știi ce ți se potrivește și să achiziționezi un model care să te avantajeze. Nu te sfii din a alege designuri unice, de la branduri de renume. De exemplu, poți comanda ochelari de soare damă marca Bvlgari, dar află ce formă ar trebui să aibă aceștia.

1. Fața ovală este cea mai permisivă

Dacă ai fața ovală, nu va trebui să îți faci prea multe griji când alegii ochelarii de soare. Această formă a feței este cea mai permisivă, ceea ce înseamnă că poți alege fără probleme orice model îți place. 

2. Fața rotundă are nevoie de alungire

Feței rotunde i se potrivesc cel mai bine modelele care asigură un efect de alungire. Așadar, ar trebui să optezi pentru modele în stilul celor cat eye (ochi de pisică) sau butterfly (fluture), cu ramele mai ascuțite. Însă, poți purta fără probleme și ochelari pătrați sau dreptunghiulari, precum și modele supradimensionate.

3. Forme rotunde pentru fețele triunghiulare

Dacă fața rotundă are nevoie de unghiuri ascuțite, fața triunghiulară are nevoie de linii curbe. De aceea, cele mai bune alegeri pe care le poți face sunt ochelarii cu forme rotunjite și ovale. Poți experimenta cu diferite dimensiuni și culori pentru a vedea care îți plac cel mai mult și care te avantajează cel mai bine.

4. Evită unghiurile drepte și ascuțite dacă ai fața pătrată

În cazul unei fețe pătrate, se aplică aceleași reguli ca la fața triunghiulară. Ramele ascuțite, dreptunghiulare, pătrate sau alte forme asemănătoare nu vor face decât să asprească trăsăturile unei astfel de fețe și nu vor oferi tocmai aspectul pe care l-ai putea dori. Așadar, ar trebui să optezi tot pentru ochelari circulari sau ovali.

5. Fii atent la culorile ochelarilor

Deși alegi un model de ochelari care să fie potrivit pentru forma feței tale, uneori ai putea descoperi că acesta nu arată tocmai așa cum te-ai așteptat. În aceste situații, cel mai probabil este vorba de culoarea lor. Asigură-te că alegi modele care să fie în armonie cu culoarea părului și pielii tale.

Forma ramei ochelarilor de soare este extrem de importantă. Chiar dacă îți place foarte mult un anumit model, este important să te asiguri că acesta se potrivește formei feței tale și că vei arăta așa cum îți dorești atunci când îi porți. Ține cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să îți pui în evidență trăsăturile feței și, dacă este nevoie, să ascunzi anumite imperfecțiuni cu care nu te simți tocmai confortabil.