Apropierea aniversării sau onomasticii unuia dintre părinţi sau socri te pune în faţa unor alegeri dificile. Fie că ai nevoie de un prilej anume pentru a face un cadou sau îţi place să dăruieşti fără nici un motiv, află că există o serie de aparate electrocasnice smart, uşor de configurat şi la fel de uşor de întrebuinţat, care le pot face viaţa mai uşoară. Iată câteva exemple.

Tabletă

Dacă bunicii nu locuiesc în acelaşi oraş cu copiii şi nepoţii, vor avea nevoie să comunice. Chiar dacă o bună parte din viaţa lor au scris scrisori şi au vorbit la telefonul fix, cei mai mulţi dintre ei s-au obişnuit cu apelurile video. Şi odată ce au simţit gustul noilor tehnologii, va fi foarte greu să renunţe. Deşi există alternativa mai ieftină şi mai uşoară a unui smartphone, există riscul să nu fie suficient, în special din cauza dimensiunilor reduse. O tabletă de dimensiuni cel puţin medii poate servi cu succes drept telefon pentru apeluri video. În plus, din fericire, nu există limită maximă de vârstă pentru configurarea unui profil pe reţelele de socializare pe care îl vor putea accesa oricând doresc.

Aspiratoare inteligente

Părinţii sunt primii tăi educatori, cei care te-au învăţat să menţii curăţenia mai întâi în camera ta, apoi în propria ta casă. Pe măsură ce anii trec, apar problemele de sănătate, iar mobilitatea este mai dificilă. Din acest motiv, un gest simplu precum aspiratul poate fi dureros şi predispune la accidente casnice. Deoarece eşti interesat de confortul şi sănătatea alor tăi, următorul cadou poate fi un aspirator robot care face toată treaba prin casă în locul lor. Dacă totuşi doresc să fie şi ei implicaţi în acest proces şi să aibă mai mult control asupra spaţiilor de curăţat, alegerea naturală este un model de aspiratoare de mână fără fir, extrem de uşor de utilizat într-o poziţie care nu necesită deloc efort.

Termostat wireless

Termostatul este mijlocul prin care poţi controla de la distanţă confortul şi totodată bugetul părinţilor tăi. Îl instalezi, îl conectezi la centrala termică şi îl împerechezi cu un dispozitiv la care ai acces. Astfel, le poţi ajusta temperatura din casă indiferent la ce distanţă te găseşti. Spre exemplu, dacă i-ai avut în vizită câteva zile în sezonul rece, poţi porni de la tine de acasă centrala din căminul lor, pentru ca atunci când se întorc să găsească un ambient plăcut. Cu timpul, şi ei vor putea învăţa câteva comenzi de bază pentru control. Partea cea mai bună este că nu e obligatoriu, dispozitivul este deplin funcţional când îl comanzi doar tu, indiferent unde te-ai afla.

Audio-video

Oamenii în vârstă petrec timp considerabil în faţa televizorului. Le poţi creşte calitatea acestei experienţe cu un smart tv cu diagonala potrivită şi ecran cu protecţie. În funcţie de tipul de materiale multimedia pe care le consumă, le vei putea completa colecţia şi cu alte dispozitive. Spre exemplu, dacă unul dintre părinţi doreşte să privească la televizor până seara târziu, în timp ce celălalt se odihneşte devreme, nu mai trebuie să doarmă în camere separate. O pereche de căşti wireless îi va ajuta pe fiecare să-şi petreacă timpul aşa cum doresc, fără a-l deranja pe cel de lângă el.

Se spune că pe măsură ce îmbătrânim trăim o a doua veritabilă copilărie. Astfel, fiecare părinte senior se bucură asemenea unui copil când primeşte un dar, mai ales dacă vine din partea fiului sau fiicei sale. Profită de aceste momente şi îmbină bucuria primirii unui cadou cu utilitatea şi confortul pe care îl poate oferi tehnologia unui om în vârstă.