Autoritățile Europene vor ca mașinile să fie mai sigure pentru pasageri, tocmai de aceea lucrează la un nou set de reguli pentru producătorii de autoturisme.
Printre aceste reglementări se numără și obligativitatea ca mașinile noi să fie dotate cu martor care să se declanșeze atunci când centura de siguranță este decuplată. Semnatul ar fi unul atât optic, cât și acustic și nu se va putea opri decât atunci când centura se cuplează.
Întrucât mașinile electrice au început să fie din ce în ce mai căutate pe piață, Comisia Europeană vrea ca producătorii să aibă în considerare mai multe norme de siguranță pentru a elimina riscurile de șocuri electrice atunci când utilizatorii sunt în contact cu piesele și componentele mașinii.
Nu în ultimul rând, se dorește un sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, pentru a reduce riscul penelor şi al exploziilor de cauciuc, dar și un indicatorul care să se aprindă atunci când este momentul schimbării de viteze.
În ceea ce privește siguranța copiilor, se dorește obligativitatea echipării maşinilor cu cel puţin două puncte ISOFIX, pentru ancorarea scaunelor pentru copii. Banchetele și scaunele vor trebui să respecte un nou standard de siguranță prin care să asigure rezistență la impact cu obiectele dure în caz de accident. O nouă măsură destinată siguranței copiilor este existența unei noi etichete de avertizare, asupra pericolelor plasării copiilor şi a scaunelor de copii pe locul din faţă.
Cum vi se par noile planuri?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copii bebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Erin Stevenson O’Connor/ Flickr.com.