Tema: Compunere despre doi fulgi de nea.

fulg de nea

Sursa foto: http://bit.ly/uUOz54

Pui de compunere 1 – Era o iarnă atât de călduroasă încât zăpada nici nu se gândea să vină și să se așeze pe pământ pentru că știa că în doar câteva minute se topește și se transformă în apă.

Din această cauză, fulgii de nea nu aveau ce face și erau tare triști, căci pe zi ce trece se topeau din ce în ce mai mult. Au încercat să vorbească cu vântul care să sufle mai tare și să risipească temperaturile ridicate, să vorbească cu soarele să se mai ascundă, dar nimeni nu dorea

să aducă frigul.

Doi fulgi de nea tare năzdrăvani s-au decis să plece în căutarea florii de gheață – floarea care aduce un ger de crapă pietrele. Floarea se găsește doar pe o plajă îndepărtată unde nimeni nu ajunge, pentru că doar dacă vei călca pe nisip te topește de căldură.

Fulgii însă au plecat pregătiți: și-au luat costume de protecție, ochelari cu raze X și au și forțe magice de la zăpadă, deci vor reuși să aducă floarea…

Pui de compunere 2 – Fulgii de nea nu dispar niciodată, ci pleacă dintr-o țară în alta, precum păsările călătoare care atunci când vine frigul pleacă spre țările calde. Singura diferență este că fulgii vin acolo unde este mai frig.

Doi fulgi de nea s-au îndrăgostit până peste cap de două păsări călătoare. S-au întâlnit în zbor, numai că știau de la bun început că nu pot să fie niciodată împreună: atunci când păsările pleacă unde e cald, fulgii de nea vin unde e frig și invers…

Singura soluție este ca fulgii de nea să devină apă într-o mare ori într-un ocean și să convingă cele două păsări să-și facă un cuib lângă ei.

Pui de compunere 3 – Tu cum crezi că ar arăta un bal mascat al fulgilor de nea? Dar o familie a unor fulgi de nea?

Dacă cei doi fulgi (personajele principale ale compunerii tale) ar fi doi copii năzdrăvani care au plecat de acasă? În căutarea țării dulciurilor, ei au plecat de la mama-zăpadă și tatăl-ger, numai că s-au rătăcit și au dat de o țară unde este atât de cald că au început să se topească.

Oare cine le va sări în ajutor pentru a-i salva?