Tema: Două compuneri cu dialog, unul între soare și pământ și altul între o râmă și o plantă.

Sursă foto: http://bit.ly/mljdYR

Pui de compunere 1 – Soarele s-a supărat pe pământ și nu mai vrea să-l încălzească, așa că toți oamenii mor de frig. Motivul din cauza căruia s-a supărat soarele? Pâmăntul a vorbit mai mult cu luna la ultima petrecere pe care a dat-o universul.
Râma vrea să mănânce ultima plantă de pe planetă. Imaginează-ți discuția dintre cele două: planta o roagă să nu o mănânce.
Pui de compunere 2 – Soarele s-a îndrăgostit de pământ și vrea să vină cât mai aproape de oameni pentru a fi aproape de pământ, numai că pâmăntul este îndrăgostit  de lună. Ce îi spune pământul soarelui pentru a-i explica asta? La final, povestește cum că așa s-au format zilele și nopțile: luna și soarele au împărțit perioadele în care să fie aproape de pământ.
O râmă s-a pierdut de familia ei și îi cere unei flori să poată locui la rădăcina ei, dar acolo stau deja mai mulți melci și nu mai are loc și râma. Într-un final, râma a ajuns la rădăcina unui copac, unde și-a făcut vilă (acolo e muuult mai mult spațiu decât la rădăcina plantei).
 
Sper să vă placă ideile! Spor la scris! 🙂