Tema: o compunere despre sănătate.

despre sanatate

Sursa foto: http://bit.ly/gvS9Wn

Pui de compunere 1Sănătatea a plecat de acasă
Personifică sănătatea, ea este o fată care s-a supărat într-o zi și a plecat în altă lume. Cum nu mai exista sănătatea, toată lumea era bolnavă. Inventează nume de boli, nu trebuie să fie musai răceală sau gripă și atât. Toată lumea suferea de ceva anume, ceva de care nimeni nu auzise până acum, pentru că sănătatea avea grijă să nu se îmbolnăvească lumea.
– Povestește despre faptul că nu se mai făcea școală, pentru că de la profesori, până la copii toți erau bolnavi
– Acasă nimeni nu mai vorbea cu nimeni, toți se simțeau rău.
Sănătatea a aflat de acest lucru de la ruda ei mai îndepărtată, veselia, și s-a decis să se întoarcă. Din momentul în care ea a venit toți ați început să vă simțiti cu mult mai bine.
Pui de compunere 2Nu a fost bolnav niciodată
Un prieten bun ți-a povestit că el nu a fost niciodată bolnav. Indiferent cât de frig era afară, el niciodată nu răcea, chiar dacă toți ceilați erau extrem de bolnavi în jurul lui, niciun virus nu se atingea de el.
Apoi ți-a dezvăluit și care este secretul lui. Când era mic, au venit trei zâne la el, Sănătatea, Veselia și Tristețea. Dacă Veselia a propus ca el să fie mereu vesel, Tristețea a spus că ar trebui să aibă și momente triste în viața lui, dar Sănătatea a decis să nu fie niciodată bolnav. Datorită acestui lucru, el niciodată nu o să simtă cum este să fii bolnav.