Tema: compunere intitulată “atelierul de creație”

Pui de compunere 1
Imaginează-ți atelierul în care s-a creat lumea. Cum arăta? Cine lucra în el? Cu ce unelte? Cum au creat și fabricat lumea? După ce s-a terminat facerea lumii, ce s-a mai creat/ întâmplat în atelier?
Pui de compunere 2
Fiecare om are în cap un atelier mic de creație, care fabrică visele și dorințele noastre. Imaginează-ți cum arată, cum funcționează, cine/ ce îl conduce și îl face să funcționeze, cum se lucrează, de la ce se începe și unde se ajunge cu creația. Poți încerca să explici și de ce la unii oameni acest atelier se strică, astfel încât rămân fără vise și dorințe.
Pui de compunere 3
Te plimbai într-o vacanță printr-o pădure și ai descoperit atelierul de creație al unor pitici. La fel, cum arată, cine și ce lucrează în el, cum funcționează, ce produce, de ce și pentru cine.
Pui de compunere 4
Câștigi un concurs și vizitezi atelierul de creație al lui Moș Crăciun, locul în care se inventează și se fabrică toate jocurile și jucăriile pe care le primesc copiii de Crăciun. Imaginează-ți cum arată, cum funcționează, cine lucrează în el, cu ce unelte, materiale etc.
Pui de compunere 5
Imaginează-ți că tu ai un atelier de creație. Unde ar fi? Cum ar arăta? Ce ai vrea să creezi, cum și pentru cine? Ai lucra singur(ă) sau împreună cu altcineva? Cu cine?
Spor la scris!