1 aprilie nu a fost zi cu păcăleli pentru Grădina Botanică din București, ci prima zi în care a primit vizitatori de peste tot pentru a-i ademeri cu flori colorate și înmiresmate cum numai la o grădină botanică poți vedea.
Vă propunem așadar, să lăsați măcar pentru o zi parcul preferat din preajma casei și să ajungeți în vizită la Grădina Botanică, pentru că frumusețea florilor de aici o puteți vedea, cel puțin acum când sunteți în fața calculatorului, doar în wallpaper-urile unde s-au folosit mult prea mult programele de editare foto.
gradina_botanica
Foarte tare este că puteți face și fotografii în voie, întrucât nu mai există taxă pe fotografiere. Aș mai adăuga și că dacă veniți cu pachețel de acasă puteți să puneți de un picnic pe iarba proaspătă și foarte curată, aici nu vom da niciodată de gunoaiele pe care, din păcate, le mai găsim din când în când în parcurile din București.
Taxa de intrare este foarte mică: părinții scot din buzunar 5 lei, iar pentru copii tichetul costă doar 2 lei, de vreți și la Muzeul Botanic atunci mai plătiți 2 lei pentru adulți și 1 leu pentru cei mici, iar dacă vreți să vedeți și serele atunci mai adăugați tot 2 lei pentru adulți și 1 leu pentru copii.
PS: nu uit să menționez că până pe 20 mai la Grădina Botanică din București are loc o expoziție de fluturi exotici – nu am ajuns să o văd, dar imediat ce o vizitez revin cu informații utile.
expozitie de fluturi la gradina botanica
Surse foto: facebook.com/GradinaBotanicaDBrandza.