Brainstorming Consulting a dat startul ultimelor cursuri gratuite de competențe informatice și competențe sociale și civice din cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”

Proiectul ”Trei generații pentru mâine” – derulat de Brainstorming Consulting în parteneriat cu agenția Godmother și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 se apropie de final, acesta urmând să se încheie oficial pe data de 15 decembrie.
De la lansarea proiectului, în mai 2014 și până în prezent, aproximativ 265 de femei din București și Ilfov, fără loc de muncă, au finalizat cel puțin unul dintre cursurile oferite gratuit în cadrul proiectului: fie că vorbim despre cursuri de baby-sitting, manchiură-pedichiură, frizerie, decorator-floral sau cele de competențe antreprenoriale, sociale și civice sau informatice.
În prezent, singurele cursuri gratuite disponibile sunt cele de scurtă durată (5 zile), de  competențe informatice și competențe sociale și civice. La acestea se mai pot înscrie doar  aproximativ 40 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, pensionare sau fără un loc de muncă stabil. La finalul cursurilor, absolventele primesc un certificat autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Muncii și Ministerul Educației.
12065984_492199774320726_2200614881117160595_n
Dacă la cursurile de competențe informatice doamnele se familiarizează cu tehnologia, în special cu utilizarea computerului, la cele de competențe sociale și civice ele învață, prin exerciții interactive, să recunoască diferitele tipuri de clienți, ce strategie să abordeze pentru fiecare dintre ei, regulile de conduită în relațiile cu clienții, comunicarea asertivă și ascultarea activă a acestora, cum să promoveze /prezinte serviciile și firma la care lucrează.
În România, la ora actuală o mare parte a forței de muncă lucrează în domeniul serviciilor (mai ales femeile), domeniu în care zi de zi intri în contact cu clienții, beneficiarii tăi și este foarte important să știi cum să relaționezi cu ei. Trebuie să recunoaștem că acest curs ar fi util tuturor celor care lucrează sau ar dori să lucreze în domeniul serviciilor și relațiilor cu clienții, pentru că în România motto-ul “clientul nostru, stăpânul nostru” nu prea funcționează în turism, asistență medicală, educație, comerț. Într-un oraș atât de mare precum Bucureștiul, șansele ca o femeie să își găsească un loc de muncă, mai ales în domeniul serviciilor, este foarte mare și atunci este bine ca ea să fie înarmată cu aceste competențe de orientare către client, pentru că ele vor face cu adevarat diferența în fața angajatorilor”, declară Cristina Coca, expertul activităților de instruire din cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine.
12095157_492523610955009_6972866567602084251_o
Pe lângă accesul la cursuri gratuite, toate beneficiarele proiectului, care au copii între 5-10 ani, au acces gratuit la serviciile de tip after-school oferite Centrul de educație și îngrijiri Igloo. Un avantaj important al acestuia este că se află în aceeași clădire în care se țin și cursurile.
De asemenea, tot în cadrul proiectului, 25 de absolvente ale cursurilor gratuite pot beneficia, pe bază de înscriere, de consultanță juridică și fiscală gratuita precum și de acoperirea taxelor de înființare ca persoane juridice (PFA; SRL, întreprindere familială sau individuală).
Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting găsiți pe http://b-storm.ro/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting
 
Persoane de contact:
Pentru mai multe informații despre cursurile gratuite oferite de Brainstorming Consulting și despre serviciile Centrului de educație și îngrijiri, vă rugăm să luați legătura cu Cristina Coca, expert activități de instruire Brainstorming Consulting – 0723 321 150, cristina.coca@b-storm.ro și Laura Militaru, Director Centrul de educație și îngrijiri IGLOO –  0751 088 396, laura.militaru@b-storm.ro
 
Brainstorming Consulting este o firmă de instruire și consultanță înființată în 2008. În prezent derulează, în parteneriat cu agenția de publicitate Godmother, proiectul ”Trei generații pentru mâine”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul ”Trei generații pentru mâine” este adresat doamnelor din București și județul Ilfov, care își caută un loc de muncă și doresc să se califice în meseriile de educator specializat, bonă/ baby sitter sau în alte meserii relevante pe piața muncii.