Un psiholog și tată de fată – Dr. Kelly Flanigan – îi scrie o scrisoare lu’ fisa. Mi-a plăcut așa mult de parcă ar fi scrisă de mine și că să nu fac copy paste, mi-am permis să o traduc/adaptez – poate vă e de folos de dat pe la bunici și alți nevorbitori de shakespiriană. Faină treaba, voi încerca să scriu eu urmatoarea scrisoare.

 

Micuța Mea,

Recent, eu și mama ta căutam un răspuns pe Google. Înainte de a introduce întrebarea completă, Google ne-a sugerat cele mai populare căutari pe subiect. Sus de tot în listă era întrebarea “Cum să îl ții interesat?”.

M-a speriat. Am parcurs nenumărate articole despre cum să fi sexy și sexuală, când să îi oferi o bere în loc de un sandwich și despre moduri prin care îl poți face să se simtă deștept și superior.

Și m-am enervat.

Micuța Mea, nu este, nu a fost, și nu va fi niciodata datoria ta să “îl ții interesat”.

Micuța Mea, singura ta sarcină este să știi în adâncul sufletului tău – în acel loc care nu e zguduit de respingeri și pierderi și orgolii – că ești vrednică de interes. (Dacă vei ține mine că toți ceilalți sunt de asemenea vrednici de interes, bătălia vieții tale va fi aproape câștigată. Dar asta e o scrisoare pentru în altă zi.)

Dacă poți avea încredere în valoarea ta în acest mod, vei fi interesantă în cel mai important sens al cuvântului: vei atrage un băiat care este capabil de a fi interesat dar și care își va dori să își petreaca viața investind tot interesul lui în tine.

Micuța Mea, vreau să îți spun despre băiatul car enu are nevoie să fie ținut interesat pentru că el știe că tu ești interesantă:

Nu îmi pasă dacă își ține coate la masă – atâta vreme cât se uită la modul în care se mișcă năsucul tău când zâmbești. Și apoi nu se poate opri din privit asta.

Nu îmi pasă dacă nu poate juca deloc golf cu mine – atâta vreme cât se poate juca cu copiii pe care i-ai dăruit și se distrează de cât de mult îți seamănă.

Nu îmi pasă dacă nu își urmărește portofelul – atâta vreme cât își urmărește inima și aceasta îl conduce mereu înapoi la tine.

Nu îmi pasă dacă este puternic – atâta vreme cât îți dă spațiul necesar pentru a îți exercita puterea care este în inima ta.

Nu dau doi bani pe cum votează – atâta vreme cât se trezește în fiecare dimineață și te alege pe tine pentru locul de onoare din casă și locul de reverență din inima sa.

Nu îmi pasă de culoarea pielii lui – atâta vreme cât pictează tabloul vieții voastre cu răbdare, sacrificiu, vulnerabilitate și tandretețe.

Nu îmi pasă dacă a fost crescut în religia noastră sau fără religie – atâta vreme cât a fost crescut să prețuiasca sacrul și să știe că toate momentele vieții lui și toate momentele vieții lui cu tine sunt profund sacre.

În sfârșit, Micuța Mea, dacă dai peste un bărbat ca acesta iar eu și el nu avem nimic în comun, vom avea totuși cel mai important lucru în comun:

Pe tine.

Pentru că la final, Micuța Mea, singurul lucru pe care ar trebui să îl faci ca să “îl ții interesat” este să fii tu însăți.

Tipul veșnic interesat de tine,

Tati

Foto Mika Photography