Cei de la Disney au decis, după succesul înregistrat de Merida, ca aceasta să fie a 11-a prințesă din palatul Disney, alături de Cenușăreasa, Belle, Pocahontas, Ariel, Albă ca Zăpada și altele. Pentru asta, cei de la Disney s-au gândit să aducă schimbări în imaginea Meridei pe ici, pe colo, numai că aceste schimbări nu sunt deloc pe placul părinților și nici pe placul copiilor.
Merida se pare că a dat jos câteva kilograme, este mult mai feminină, rochia lungă de culoare închisă s-a transformat într-o altă rochie albastru deschis cu mult sclipici, nici vorbă despre arcurile și tolba plină de arcuri la șoldurile prințesei, ci de o curea lată, din care curge un voal de mătase, părul ei este mult mai bogat, iar trăsăturile feței mai că nici nu mai aduc a vechea Merida.
“Merida a fost prințesa pe care nenumărate fete și părinții lor au aștepat-o – încrezătoare, puternică, ce nu are nevoie de autor și mereu gata să plece într-o nouă aventură” – scrie într-o petiție online împotriva schimbărilor aduse personajului, petiție care a adunat până acum peste 100.000 de suporteri și numărul acestora crește cu fiecare refresh. Și este cât se poate de adevărat: dacă orice altă prințesă de la Disney are nevoie de cavalerul ei pe cal alb care să o scoată din toate problemele și care să o ajute atunci când are nevoie de un anumit lucru, Merida nu este (sau nu era) nici pe departe așa.
Merida
Noua ne place de vechea Merida și vrem să rămână puternică și încrezătoare, așa că susținem petiția în acest sens, vrem prințese curajoase. Voi ce părere aveți?
LATER UPDATE
Disney a decis să rămână la vechea imagine a Meridei.
Sursă foto secundară: orlandosentinel.com.