finger food
Cele mai noi studii arată că părinții ar trebui să ia în considerare “finger food” sau bucăți de mâncare destul de mari cât cei mici să le poată lua cu mâna atunci când încep diversificarea regimului alimentar al copiilor.
Motivul? E destul de simplu și intuitiv: copiii care s-au obișnuit să apuce ceva cu mâna lor și să ducă acea bucată de mâncare la gură își dezvoltă mai rapid reflexul de a prinde ceva cu mâna și de asemenea încep mai curând să mănânce singuri. E drept, numai gândul că cei mici vor arunca cu tot felul de alimente prin bucătărie este câteodată un coșmar pentru orice mămică ce se gândește probabil și la rafturile de rufe ce trebuie spălate și la teancul de vase din chiuvetă, dar atunci când vine vorba despre dezvoltarea celor mici eu zic că merită încercat.
Apoi, “finger food” poate să fie și foarte sănătoasă, pentru că lăsăm la o parte piureurile și amestecurile de legume și fructe deja gătite și pisate, iar copiii vor primi astfel o cantitate mai mare de vitamine și minerale din legumele și fructele crude.
Un alt rezultat al studiilor cu privire la copiii care sunt hrăniți de părinți o perioadă lungă de timp și cei care încep să mănânce singuri bucățelele de mâncare ar fi că în rândul celor mici hrăniți de părinți rata obezității ar fi un pic mai ridicată. Care e legătura? Se pare că piticii care încep să mănânce singuri își dau seama când cantitatea de mâncare este suficientă, iar cei care au nevoie de ajutorul părinților pentru a se hrăni nu.
Voi le oferiți celor mici cereale, legume și fructe tăiate sau alte tipuri de mâncare pe care ei le pot lua cu mâna?
Citiți mai multe despre “finger food” pe inhabitots.com.
Sursă foto: ho un ombrello nel culo che si apre da sè/ Flickr.com.