Acum câteva zile am participat la un eveniment tare drăguț și tare important. Cochet, delicios dar și puternic trezitor prin poveștile pe care le-am auzit, evenimentul a pregătit lansarea colecției de costume, special creată de H&M pentru fetițe și băieți. 25% din totalul vânzărilor obținute din această colecție urmează să ajungă direct la All for Children, programul UNICEF pentru îmbunătățirea accesului la educație de calitate și la servicii medicale pentru copiii care nu au parte de niciuna dintre aceste lucruri. Unde anume? Acolo unde este cea mai mare și mai mare nevoie: în India și Bangladesh, țări în care și H&M își desfășoară activitatea de producție.

la evenimentul unicef h&m

Colectia All for Children din toamna 2013 oferă clienților H&M ocazia de a contribui personal la această inițiativă caritabilă și de a susține UNICEF să sprijine 40.000 de copii care locuiesc în suburbiile din Dhaka, pentru a le oferi acces la educație și pentru a le asigura securitatea și protecția drepturilor. În plus, vor beneficia indirect de această intervenție peste un milion de persoane defavorizate”, a declarat Andreia Urzică, PR Manager H&M.

bufetul de halloween

Câteva idei din comunicatul de presă:

Copiii adoră să se costumeze, în special în preajma sărbătorii de Halloween. În toamna aceasta, H&M creează o colecţie specială de costume pentru fetiţe şi băieţi, urmând ca 25% din totalul vânzărilor obţinute din această colecţie specială să ajungă direct la All for Children, proiectul UNICEF susţinut de H&M pentru îmbunătățirea accesului la educație de calitate și la servicii medicale pentru copiii din țările în care H&M îşi desfăşoară activitatea de producţie. Colecţia va fi disponibilă începând cu 10 octombrie în aproximativ 250 de magazine din întreaga lume, precum şi online.
FETE: Colecţia All for Children de anul acesta este inspirată din tematica balurilor mascate specifice secolului XVIII, introducând-ne într-o atmosferă de basm cu marinari, sirene şi piraţi tatuaţi. Colecţia este una feerică până la cele mai mici detalii, lucrată foarte delicat, iar ca şi piese de rezistenţă, sunt prezentate volane ample pe rochia ca de fantomă,sau fundiţe romantice pe bluza şi fusta din costumul de pirat pentru fete.
BĂIEŢI: Pentru băieţi, colecţia oferă o haină de căpitan pentru cei care vor să fie stăpânii mărilor, sau bluză şi pantaloni cu tatuaje imprimate pentru cei care preferă să fie piraţi. Sunt de asemenea disponibile şi o pelerină în formă de liliac, un costum cu schelet printat şi toate articolele pentru a forma un costum întreg în dungi alb-negru, printate pe orizontală şi verticală, pentru un efect psihedelic garantat.
ALL FOR CHILDREN: În anul 2009 H&M a lansat alături de UNICEF iniţiativa caritabilă All for Children, donând astfel peste 4,5 milioane USD în sprijinul copiilor care trăiesc în cele mai sărace comunităţi din lume. Iniţiativa, concentrată iniţial pe sudul Indiei, a avut până în prezent un impact pozitiv asupra vieţilor a un milion de copii din această zonă. Colecţia All for Children din toamna 2013 oferă clienţilor H&M ocazia de a contribui personal la această iniţiativă caritabilă şi de a susține UNICEF să sprijine 40.000 de copii care locuiesc în suburbiile din Dhaka, pentru a le oferi acces la educaţie si pentru a le asigura securitatea şi protecţia drepturilor. In plus, vor beneficia indirect de aceasta interventie peste un milion de persoane defavorizate.
PIESELE DE REZISTENŢĂ ŞI ACCESORIILE CHEIE ALE COLECŢEI
FETE: ROCHIA MARIA ANTOANETA: Rochie de pastel cu volane ample şi multe funde aplicate, combinată cu accesorii precum o perucă decorată cu o corabie şi o geantă în formă de căţeluş mops.
COSTUMUL DE SIRENĂ: Costum cu coadă de sirenă ataşată, combinat cu accesorii specifice.
ROCHIA DE FANTOMĂ: Rochie alb-unt cu volane în cascade, pentru a crea aspectul de fantomă.
BLUZĂ ŞI FUSTĂ DE PIRAT: Bluză în dungi alb-negru, decorată cu funde şi fustă cu tiv nefinisat pentru un look de pirat autentic.
BĂIEŢI: HAINA DE CĂPITAN: Frac, combinat cu un chipiu de căpitan cu papagal ataşat.
COSTUM SCHELET: Costum negru cu glugă cu schelet printat pe toată suprafaţa.
BLUZĂ ŞI PANTALONI CU TATUAJE IMPRIMATE: Bluză şi pantaloni imprimaţi cu modele vintage de tatuaje de piraţi. PELERINA ÎN FORMĂ DE LILIAC: Pelerină neagră croită în formă de aripi de liliac, cu o glugă cu urechi ascuţite ca de liliac.

costume h&m

Să vă mai spun că mi-a căzut cu tronc rochița din voal cu cusături aurii, de prințesă? Prețul? Aproximativ 130 lei (dacă îmi aduc bine aminte). Chiar nu este mult pentru o rochiță de ”ocazie” (bine, la noi ocaziile probabil vor fi dese, dar așa se întâmplă când ai o fetiță mai cochetă decât te-ai fi gândit).
Hăinuțele vor fi disponibile din 10 octombrie în magazinele H&M din Băneasa Shopping City și AFI Palace Cotroceni. Nu uitați, 25% din venituri se duc către copiii din Dhaka.
Ce se întâmpla în 2012. Și situația poate fi și mai grea în Dhaka