Maratonul Iepurașilor este un concurs de biciclete pentru copii. Mai exact, cei mici care știu să meargă pe două roți și au chef de un concurs simpatic sunt invitați pe 27 aprilie la o competiție pe cinste în incinta complexului Caro. Aici îi așteaptă un traseu cu grad mic de dificultate care abia așteaptă să fie parcurs de micuții bicicliști, traseul are 1.2 km în total.
Concursul Maratonul Iepurașilor face de fapt parte din evenimentul, deja devenit tradiție, Fabrica Iepurașilor, și este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, categoriile fiind: 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani și 11-12 ani. Prima categorie de bicicliști juniori (5-6 ani) va parcurge o singură dată traseul, celelalte categorii vor pedala două ture (2,4 km). Totul este extrem de sigur pentru copii, traseul este marcat în totalitate de garduri de la Jandarmerie, există o bandă specială pe traseu și cei 25 de voluntari ai evenimentului vor avea grijă tot timpul ca cei mici să fie pe drumul cel bun și să nu se încurce pe traseu.
În plus, copiii vor avea parte de un instructor care să le facă încălzirea înaintea concursului și este obligatoriu să poarte cască de protecție.
Important de știut este faptul că Maratonul Iepurașilor este destinat pentru cei care merg pe bicicletă fără roți ajutătoare, iar la final toți copiii vor primi o dimplomă de participare și medalii speciale, plus tot felul de premii surpriză și posibilitatea să participe la tot felul de tombole.
Taxa de participare este 20 de lei, dar pentru asta e musai să descărcați și să completați declarația pe proprie răspundere pentru concurs + să completați formularul de înscriere online.
Maratonul Iepurașilor este powered by Prima Evadare, în parteneriat cu Asociația Biciclistul.ro.
Sursă foto: Mads Boedker/ Flickr.com.