Pregătirile pentru a IX-a ediție a Festivalului Internațional de teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” sunt spre final, iar Teatrul Ion Creangă a anunțat că s-au pus deja biletele și abonamentele la vânzare.
Este momentul ideal pentru a-u învăța pe cei mici cu spectacolele de teatru, cu educaţia teatrală şi formarea gustului estetic. Pe lângă spectacolele de teatru (ale căror programe le găsiți deja pe site-ul oficial al festivalului) evenimentul vine și cu multe colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Toate vor avea loc la Teatrul Ion Crangă, dar și la Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO “Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială “Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială “Elena Văcărescu”. Tot Bucureștiul va fi împânzit de locații unde copiii și teatrul vor fi puși pe primul loc!
Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere.
festivalul-international-de-teatru-pentru-copii
Pentru a face fata tuturor solicitărilor chiar a fost pelungit programul casei de bilete până pe 27 septembrie, după cum urmează:

  • Vineri, 20 septembrie – 10:00 – 18:00
  • Sâmbătă, 21 septembrie – 09:00 – 14:00
  • Duminică, 22 septembrie – 09:00 – 14:00
  • Luni, 23 septembrie – ÎNCHIS
  • Marţi, 24 septembrie – 10:00 – 17:00
  • Miercuri, 25 septembrie – 10:00 – 18:00
  • Joi, 26 septembrie – 10:00 – 17:00
  • Vineri, 27 septembrie – 10:00 – 18:00

Telefon casa de bilete: 021.317.85.90
Primele spectacole au loc chiar pe 28 septembrie. Pe 29 de exemplu avem Clasic e fantastic.

Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru și muzica ce se adresează copiilor între 4 și 10 ani. Povestea spune că doi șoricei Sică și Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astazi, bătrânul Sol povestește ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoții lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile și tristețile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în fața instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi și obositoare ale celor considerați copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă și să îi asculte și mai ales despre felul în care toți au învățat să scrie muzică și să se bucure de ea.

Spectacolul are loc la Odeon.
Vă las cu tot programul, la fiecare spectacol aveți și vârsta recomandată a copiilor.