După cu știți, dar mai mult ca sigur nu știți si atunci vă spunem noi – de azi, 10 septembrie, și tot weekendul acesta, până pe 12 septembrie, are loc Târgul de Pâine. Unde? În Parcul Național.
Așa că dacă aveți în program o ieșire în parc, ar fi frumos să alegeți Parcul Național și o să vadă și copilul cum se face pâinea, care e traseul de la bobul de grâu și până la masă.
Mai mult decât atât, copiii au și ocazia să vadă cum se face pâinea în țest. Bine, nu numai copiii, avem curaj să pariem că sunt și o grămadă de adulți care n-au văzut niciodată un țest, dar să mai știe și cum se încălzește vatra, cum se mătură jarul, se împinge pâinea sub țest și se îmbracă marginile lui în jar (vedeți că noi știm? 🙂 ).
Vor fi acolo gospodari din toate zonele țării care vă așteaptă cu tot felul de pâini și pâinici, după obiceiul fiecăruia. Pe lângă asta, veți mai găsi ateliere și expoziții de meștesuguri, dar veți putea face și cumpărături de produse tradiționale și eco.
Și tot nu v-am spus despre surpriza pentru copii . Păi am păstrat-o pentru desert 🙂 . Atelierele de creație Adrika îi așteaptă pe copii să picteze, să coloreze și să se distreze. Cei mici își vor putea întâlni personajele preferate, dar vor fi albe, din ipsos, dar le vor da viață cu pensula prin culoare.
Sursă foto: Adrika / Picasa