Vorbeam acum ceva timp cu o mămică despre arta și cultura pe care copiii le învață când sunt mici, iar primul lucru care mi-a venit în minte a fost o expoziție interactivă, undeva prin Londra dacă nu mă înșel, unde copiii aveau voie, ba chiar erau îndrumați să se joace cu exponatele și să interacționeze cu ele. Desigur, există foarte multe modalități prin care poți face un eveniment cultural pentru copii atrăgător pentru cei mici, dar cu siguranță o expoziție clasică nu este una dintre ele. Să recunoaștem cu toții, odată pentru totdeauna, că și noi, adulții, ne plictisim câteodată la un astfel de eveniment.
History-HackersPe 24 octombrie s-a deschis (prima, credem) expoziție interactivă pentru cei mici în București, la Hanul Gabroveni, evenimentul face parte din seria History Hackers și de data aceasta este dedicat Egiptului Antic. O putem vizita până pe 30 decembrie, de marți și până duminică, între 10:00 și 18:00.
Evenimentul mizează foarte mult pe interacțiune, pe o abordare mult mai prietenoasă, jucăușă, prin care cei mici descoperă informații noi prin joacă: de la ateliere de bijuterii, hieroglife, mumificare etc, până la discuții libere. Cei mici nu doar că pot, dar sunt și încurajați să intre într-o piramidă, să se așeze pe tronul faraonului, să deschidă un sarcofag sau să-și facă singuri amulete după modelul celor din antichitate.
Expoziția este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar noi avem două invitații pentru două familii care vor să ajungă să se bucure de eveniment. Lăsați-ne în comentarii la acest articol detalii despre ultimul eveniment (poate să fie o expoziție, un atelier sau un spectacol) la care ați fost cu cei mici și puteți câștiga una din cele două invitații.
Pe 10 decembrie aflăm cele două familii câștigătoare. Succes!
* fiecare invitație asigură accesul la o familie de 4 persoane
Câștigătorii sunt: Cristina Marin & Cătălina Iordache! Felicitări și mulțumim tuturor pentru participare! 🙂