tabara-medievala-pentru-copii
Aflata in cel de-al treilea an de activitate, Tabara Medievala pentru copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Aceasta va avea loc in timpul vacantei de vara, in perioada 19 iunie – 13 august 2011 si va gazdui sase serii de cate o saptamana fiecare. Timp de o saptamana aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice.
Atelierelor de anul trecut (manuire a spadei medievale, tir cu arcul, pictura si heraldica medievala, realizare manuala a hartiei si improvizatie si teatru medieval) li se adauga in acest an inca doua (muzica si dans medieval si modelaj in lut). Serile, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. In ultima zi de tabara copiii vor participa la o seara festiva in cadrul careia vor fi investiti cavaleri sau li se va conferi titlul de domnita.
Toate activitatile taberei sunt concepute ca o oferta educationala unica, destinata dezvoltarii personale a copiilor. Copiii vor avea ocazia de a-si imbogati bagajul de cunostinte, de a descoperi istoria, codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.
Ca si in editia 2010, activitatile taberei se vor desfasura in zona platoului montan traversat de culoarul Rucar-Bran, in localitatile Fundata (pensiunea Casa Muntelui) si Moeciu de Sus (pensiunea Dor de Moeciu), in functie de numarul de copii inscrisi in fiecare serie.
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati site-ul www.tabara-medievala.ro.