Părinții sunt în primul rând companionii copiilor spuneam acum ceva timp, iar sintagma va rămâne adevărată mereu, însă pentru a-i putea înțelege pe cei mici mai bine și pentru a ne putea înțelege copiii pe noi, adulții, avem nevoie de un pic de ajutor.
Aici vin în ajutor programele de comunicare. Și nu orice fel de program, ci unul care ne ajută să-i lăsăm spațiu copilului să descopere în condiţii de siguranţă lumea, să-l ajutăm să aibă parte de spaţiul potrivit ca să se manifeste, să exploreze, să experimenteze fără să se inhibe sau tensioneze, pentru ca eu să poată să îşi formeze o identitate clară şi îşi dezvolte încrederea în propria reuşită.
Dacă vă grăbiți încă mai aveți timp să vă rezervați un loc la programul de coaching pentru părinţi. Sunteți așteptați în fiecare miercuri seară, pe 25 aprilie și 2 mai, între orele 18:30 – 21:30 pm, la hotelul Capital Plaza.
Iar programele de mâine și de săptămâna viitoare vor dezbate pe larg următoarele subiecte:

25 aprilie 2012: Întrebările

Comunicarea este esenţială în relaţia cu copilul, pentru că ea transferă, pe lângă mesaj, valori, credinţe şi programe de viaţă. Limbajul folosit în coaching este eminamente unul pozitiv, unul care ţinteşte către ceea ce merge, ceea ce poate fi dezvoltat, ceea ce creşte. Încrederea copiilor în ei înşişi poate fi cultivată prin modelarea unui limbaj care deschide oportunităţi, oferă libertate de exprimare şi creează un spaţiu fertil în care pot apărea perspective noi, originale.

  • Validarea experienţelor şi normalizarea
  • Întrebări deschise, întrebări închise
  • Cum să întreb fără sa chestionez
  • Curiozitatea – sora ascultării
  • Metaforele în comunicare, parafrazarea şi punctuaţia
  • Integrarea în întrebările mele a elementelor din universul interior al copilului

2 mai 2012: Rezonanţele

Relaţia cu copiii aduce la suprafaţă nevoile noastre nesatisfăcute, ca adulţi. În plus, transferăm în copilul din faţa noastră pe copilul care am fost noi odată, ceea ce altereaza calitatea relaţiei cu copilul – pentru că nu mai suntem în prezent. În această seară vom explora metode care ne ajută să fim prezenţi în relaţia cu copilul, să învăţăm mai mult despre noi înşine prin rezonanţe şi să inchidem situaţii neterminate din trecut.

  • Identificarea propriilor nevoi
  • Identificarea rezonanţelor din trecutul meu de copil
  • Cum mă oglindeşte copilul meu?
  • Cum gestionez momentele în care trecutul meu se ridică la suprafaţă?
  • Cum să comunic copilului meu despre mine şi trecutul meu astfel încât să nu se responsabilizeze pentru problemele mele?

Taxa de participare este de 150 de lei pe seară
Plata se face în avans prin virament bancar în contul ACT Consulting & Coaching, Alpha Bank Sucursala Iancului, IBAN RO 07 BUCU 0887 1318 2511 RO 01. Locul este rezervat prin confirmarea plăţii.
Pentru alte informaţii şi înscrieri dați un mail la casandra[at]peak-experience.ro sau telefon la 0723-613-442.
Detalii despre programe aflați și pe site-ul peak-experience.ro.