teatru de sufragerie
S-a lansat Teatrul de Sufragerie, un proiect cultural al Lumii lui MOMO care se adresează tuturor categoriilor de public, iubitori de teatru, poezie şi muzica.

  • Ce înseamnă teatrul de sufragerie?
  • Cum se deosebește el de orice alt spectacol?
  • Cum te simți odată ce ai intrat în sala în care se joacă sceneta?

Să le luăm pe rând: atunci când ajungi la casa care adăpostește Lumea lui MOMO nu-ți poți da seama exact cât de colorat și viu e înăuntru, pardon cât de colorați și vii sunt oamenii dinăuntru. Faci primii pași în casă și deja începi să zâmbeși și să te simți… în casa ta. Ești invitat să-ți lași încălțările la intrare, să-ți alegi o pereche de papuci de casă și să te faci comod. Nu ți se spune unde, așadar poți să aștepți cuminte spectacolul pentru care ai venit sau poți să admiri picturile, obiectele hand made și tot felul de alte lucruri “vesele” expuse prin toate colțurile. Doar ești ca la tine acasă…
Miroase de cele mai multe ori a bețișoare parfumate, cevă prăjituri abia scoase din cuptor și ceai, iar imediat ce ți-ai pus papucii în picioare vei da de imaginea aceasta:

Lumea întreagă e o poveste în care apărem și noi

Iar povestea se numește “Teatru de sufragerie”, spectacol care își primește vizitatorii cu perne moi, măsuțe mici și ceai mult și aromat cu tot felul de ierburi.
Eu am fost la două spectacole de teatru de sufragerie, în ambele actorii au interacționat cu publicul și ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că ești atât de aproape de cel care joacă încât nu doar că-i auzi câteodată bătăile inimii, ci îi poți observa orice gest, orice sprânceană ridicată sau mimică ce poate da toata povestea peste cap până la finalul spectacolului.
Aș tinde să spun că dacă într-o sală de teatru, noi, cei care am venit să ne bucură de spectacol, încercăm să ne facem loc în lumea scenariilor, la teatrul de sufragerie actorii parcă sunt puși în situația în care să găsească o modalitate prin care să se simtă comozi în lumea noastră. Stăm desculți, cu multe căni de ceai în față, lumina este una destul de puternică încât să-i vezi pe cei de lângă tine, dar nu deranjant de multă încât să te trezești la realitate, avem parte de muzică în surdină și de zâmbetele sincere ale tuturor.

Despre piesele de teatru

Acum ceva timp am fost să văd, pentru prima dată la un spectacol de teatru în sufragerie, “Camil. Un oarecare” Răzvan Ropotan cu Ștefan Huluba. Am plecat cu multe întrebări, dar și cu la fel de multe răspunsuri. Ieri m-am bucurat de piesa “Fără Cap” în regia Ioanei Petre cu Răzvan Ropotan şi trupa “Late Summer”, de unde am plecat având aceeași senzație.
Sunt doar două dintre piesele care se joacă în această perioadă, următoarele sunt potrivit programului de mai jos:

 
Important de știut este faptul că spectacolele teatrului de sufragerie nu sunt destinate copiilor, asta deși o fetită de doar câțiva ani a fost fascinată de întreaga piesă de teatru ieri, deci puteți veni în familie să le vizionați, iar dacă ai voștri sunt prea mici sau vreți să încercați altceva cu ei: atunci luați-vă de mână iubitul/iubita, prietenul/prietena sau soțul/soția și mergeți la teatru de sufragerie, iar pe cei mici aduceți-i să facă primii pași în Lumea lui MOMO la atelierele și spectacolele destinate lor – găsiți lista cu toate activitățile destinate copiilor pe site-ul Lumea lui MOMO
Lumea întreagă e o poveste în care apărem și noi, haideți să scriem povești faine! 🙂
Citiți mai multe despre proiectul Teatrul de Sufragerie de la Lumea lui MOMO!

LATER UPDATE:

Teatrul de Sufragerie are si spectacole destinate doar copiilor, duminica la Matineu de la 11.00  Pe  10 iunie are loc premiera primei  productii de teatru Lumea lui MOMO: Alice in Sufrageria Minunilor, regie si text Selma Dragos