Evenimentul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani și este de fapt un program educativ pus la cale de asociația De dragul artei, program care ne aduce în prim plan trenurile, istoria trenurilor și orice altceva legat de acest mijloc de transport care ne-a bucurat și ajutat atât de mult în timp.
Despre ce este vorba mai exact? Copiii vor vedea trenurile mai vechi sau mai noi, se vor așeza în vagoane și vor învăța despre locomotive pentru a înțelege cum funcționează acestea, de la cele care merg pe cărbuni, până la cele electrice. La program sunt invitați și părinții, nu doar copiii, iar la final familiile vor asista la o demonstraţie cu o machetă uriaşă cu trenuri active care intră şi ies din tuneluri, traversează poduri sau străbat munţii.
Totul se desfășoară doar în week-end, astfel că niciun părinte nu are nicio scuză pentru a lipsi. Întâlnirile au loc în februarie și martie și taxele de participare sunt: 50 lei/familie un părinte cu un copil, 80 lei/ familie doi copii și un părinte sau un copil și doi părinți, 90 lei/ familie doi părinți și doi copii sau un părinte și trei copii.
Pentru fiecare vârstă există programe speciale, tocmai de aceea întâlnirile sunt programate în funcție de vârstă, dar vă las cu tot programul și cu multe alte detalii în comunicatul de presă din secțiunea noastră specială.
Sursă foto: Orin Zebest/ Flickr.com.