Panasonic Romania continua seria initiativelor eco menite sa promoveze un comportament ecologic in randul elevilor din scolile romanesti printr-un nou concurs care se va desfasura in perioada vacantei de vara.
Concursul Florilor este organizat in parteneriat cu Gradina Botanica si isi propune sa implice elevii de scoala primara din Bucuresti in amenajarea unor noi zone cu flori in interiorul gradinii.
Startul concursului a fost dat in 7 iunie cand peste 200 de elevi din 5 scoli bucurestene au plantat rasaduri in zonele special amenajate din Gradina Botanica. Pentru a face concursul cat mai distractiv in ochii micutilor, acestora li s-a alaturat si MR GREEN, o mascota prietenoasa, care a mers intai prin scoli, in perioada 1-3 iunie pentru a le explica copiilor importanta unui comportament eco.
Elevii participanti au primit mape in care pot sa puna desene si sa isi noteze observatiile legate de evolutia florilor. Astfel,  pe perioada vacantei de vara acestia vor trebui sa aiba grija de flori, iar in septembrie scoala cu cea mai frumoasa gradina va fi premiata de catre companie cu un produs Panasonic.
De asemenea, elevii de la scoala castigatoare, care vor completa mapele ca sa arate cum s-au implicat in amenajarea gradinii, vor primi la sfarsitul concursului cate o pereche de casti din partea Panasonic.

Initiative eco pentru viitor

Pe langa Concursul Florilor, Panasonic va continua sa sprijine ecologia in scolile romanesti, desfasurand si in anul scolar urmator programul „Scoala copiilor – invatare eco”. Profesorii pot beneficia prin acest program de materiale didactice pentru clasa, care pot fi accesate pe site-ul www.panasonic.ro si pot castiga, impreuna cu scolile lor, premii constand in produse Panasonic.
La editia din 2011 a programului au participat 16 scoli din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Bacau, Vaslui, Iasi, Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara. Peste 4000  elevi din clasele a III- a si a IV- a au completat „Jurnalele Eco”, lucrand individual sau in echipe. La nivelul fiecarei scoli participante a fost aleasa o lucrare castigatoare, iar Panasonic a acordat premii pentru cele mai bune 17 jurnale obtinute.
Astfel, 17 elevi au primit camere foto digitale, FS30, pe care compania Panasonic Romania le-a oferit pentru ca micutii sa surprinda aspecte legate de problemele mediului si protejarea lui. Castigatoarea de anul acesta, Miriam, participa la etapa pan-europeana a concursului, care are loc in 15 iunie, si poate castiga pentru scoala sa premiul cel mare in valoare de 5000 de euro, cu care Panasonic va sprijini activititatile eco ale scolii.
Programul „Scoala copiilor – educatia eco” este derulat de Panasonic impreuna cu organizatia non-guvernamentala FEE (Fundatia pentru Educatia asupra Mediului) si le ofera elevilor oportunitatea de a invata despre schimbarea climei si protejarea planetei intr-un mod jucaus si usor de inteles.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este unul din liderii mondiali in materie de produse electronice si electrocasnice atat pentru segmental consume, cat si pentru segmental business si industrial. Cu sediul la Osaka, Japonia, compania a inregistrat vanzari nete de 8.69 trilioane yen (79 miliarde euro) in anul fiscal care s-a incheiat la 31 Martie 2011. Actiunile companiei sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya si New York (NYSE:PC). Pentru mai multe informatii despre companie si despre brandul Panasonic va rugam sa vizitati site-ul companiei http://panasonic.net/.