În cazul în care nu știați încă, la Muzeul Țăranului Român se desfășoară proiectul “Copilăria. Rămăşiţe şi patrimoniu”, prin care putem urmări și participa la realizarea unui muzeu virtual al copilăriei, adică la acel loc pe care și adulții și copiii îl vor iubi pentru că aduce în prin plan cea mai frumoasă și fericită perioadă din viața unui om.
Ieri a avut loc venisajul primei expoziții din cadrul acestui proiect. Este vorba despre expoziția numită Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh.

De la întrebarea de unde vin copiii? până la ce se petrece cu ei după moarte, de la practici magice de întâmpinare şi menire până la ceremonia botezului, de la căutări incitante – cum ar fi cea a unui echivalent rural al biberonului, până la descoperiri nesperate – cum ar fi cele câteva vechi mărturii de botez boieresc-urbane, parcursul expoziţiei va fi cu siguranţă palpitant, atât pentru copii (care se vor bucura şi de un atelier surpriză), cât şi pentru părinţi, educatori, etnologi şi bunici.

Noi abia așteptăm să vă putem anunța că s-au strâns la Muzeul virtual al Copilăriei toate tradițiile rurale și urbane, din trecut și din prezent și percepțiile despre timpul și spațiul copilăriei. Până atunci însă, haideți să vizităm expoziția și să ajutăm la realizarea muzeului cu idei și voie bună.