Aleth Naquet vine din nou în România în perioada 28 februarie – 3 martie pentru a ne prezenta soluțiile Metodei Espere.
Aleth Naquet este psiholog clinician, format în Metoda ESPERE de către Jacques Salomé, creatorul metodei. De 17 ani, este formator şi moderator în relaţii interumane în cadrul centrului ADRES, fondat de ea în Paris. Până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei. Aleth Naquet este, de asemenea, practiciană şi formatoare TIPI (Tehnica de identificare senzorială a fricilor inconştiente) şi practiciană EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Vor fi organizate în România o conferință și un workshop, după cum urmează:

Conferința Construieste o relație sănătoasă cu copilul tău – 28 februarie 2013, 19:00 – 21:00

Vom învăța despre:

  • Iubirea de sine a copilului tău depinde de calitatea relaţiei lui cu tine.
  • Ai de îndeplinit două roluri importante ca părinte, care sunt esenţiale pentru a-şi dezvolta o buna încredere în el însuşi.
  • Este important sa diferentiezi nevoile si dorintele copiilor.
  • Felul în care asculţi ceea ce vine de la copilul tău influenţează felul în care construieşti o relaţie sănătoasă cu el.

Conferința are loc la Hotel Capital Plaza (sala Ion Mincu din Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54, Sector 1) intrarea costă 80 de lei și taxa include atât participarea, cât și traducerea pe durata întregului program.
Înscrierile se fac la amaneser [@] amaneser [.] ro sau la telefon 021/327.54.45 Mobil: 0723.396.368.
 

Workshop Totul este limbaj. Ascultă! – 2-3 martie 2013, 09:00 – 18:00

„Când se instalează tăcerea cuvintelor, cel mai adesea, se trezeşte violenţa suferinţelor. Tot ceea ce nu poate fi spus în cuvinte, poate fi strigat cu ajutorul trupului nostru.” Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE.
Workshopul se adresează tuturor persoanelor care îşi doresc să îşi îmbunătăţească viaţa şi relaţiile interpersonale şi care caută să îşi înţeleagă anumite comportamente, emoţii şi somatizări.
Pe parcursul celor două zile, participanţii vor putea să descopere cum o altfel de ascultare poate reduce conflictele din viaţa fiecăruia. Vor învăţa să folosească ascultarea activă şi participativă pentru a le permite celor din faţa lor să se audă şi să se înţeleagă mai bine.
Care vor fi temele abordate?

  • Procesul de ascultare activă – cum sa il asculti pe celelalt
  • Cum să trecem de la a auzi la a asculta?
  • Cum să îi ascultăm pe ceilalţi? Trecerea de la ascultarea deschisă (centrată pe celălalt) la ascultarea activă (care permite celuilalt să comunice cu sine) pentru a se îndrepta spre o ascultare participativă (cea care permite celuilalt să se audă)
  • Ascultarea sensului „totul este limbaj”
  • Limbaj verbal şi infra-verbal (de la inconstient la incostient);
  • Repere pentru ne ajuta sa ne ascultam dorinţele, nevoile şi conflictele interioare

Participarea la acest workshop îți asigură abilitatea de a explica la rândul tău altor doritori experiențele învățate, de aceea veți primi la final o atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare Traineri şi Consultanţi în Metoda ESPERE în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.
 

Cât costă?

190 euro achitaţi în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii până la data de 25 februarie. Workshop-ul are loc la Centrul Chemarea Sufletului, str. Stefan Luchian (Pictor), nr.13. Înscrierile se fac tot la amaneser [@] amaneser [.] ro.
Taxa include:

  • participarea la program;
  • suport de curs;
  • traducere (romana – franceza, franceza – romana) pe durata întregului program.
  • 2 pauze de cafea