Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani sunt invitați de mână cu părinții lor să învețe mai multe despre operele lui Constantin Brâncuşi la atelierul “Pasărea ascunsă în piatră”. Asta nu este tot, pentru că pe lângă operele maestrului, copiii vor învăța și despre secretele sculpturii modere.
Atelierul are loc în acest final de săptămână, iar programul este următorul:

  • Sâmbătă, 21 aprilie 2012, ora 11.00 – pentru copii de 4-8 ani;
  • Duminică, 22 aprilie 2012, ora 11.00 – pentru copii de 9-14 ani.

Pentru a participa, dați un telefon la 021/313.30.30 – int. 923 sau trimiteți un mail la familii [@] art.museum [.] ro, dar sfatul meu este să sunați pentru că este posibil să rămâneți fără atelier dacă mailul vostru nu e văzut la timp.
Atelierul costă 10 lei pe persoană, iar dacă vreți să vizitați și sala sala Brâncuşi din Galeria de Artă Românească Modernă trebuie să mai adăugați 2 lei. Suma nu este mare, dar am zis să știți toate detaliile încă de la bun început. 🙂
Încă ceva: dacă nu aveți încredere ca cei de la muzeu pot să organizeze un atelier special pentru copii (deși cred că date fiind evenimentele din trecut organizate nu avem niciun motiv pentru care să ridicăm din sprâncene) atunci e bine să știți că atelierul ludic “Pasărea ascunsă în piatră” a fost conceput de către specialiştii în educaţie ai Muzeului Naţional de Artă Modernă Georges Pompidou din Paris şi donat Muzeului Naţional de Artă al României, după ce a fost itinerat în mai multe ţări europene.