Sâmbăta aceasta pregatiți-le celor mici un program special (și valoros): înscieți-i la Campionatul poveştilor –  Atelier de povestit şi desenat cu scriitoarea Ioana Nicolaie, inspirat de cartea Micul venețian, fantastica poveste a copilăriei lui Antonio Vivaldi. Invitații speciali sunt Ioan Mihai Cochinescu și Sidonia Călin, autorul și ilustratoarea cărții pentru copii Micul venețian, apărută de curând la Didactica Publishing House.

După concertul dat de marchizul Guido Bentivoglio, un băiețel pistruiat și o fetiță roșcată eliberează animalele ținute în cuști în marele cort al circului din Piața San Marco. Băiețelul este Antonio Vivaldi, cel care va deveni un mare compozitor și violonist, iar Veneția este locul lui de joacă.
Muzicologul Ioan Mihai Cochinescu și Sidonia Călin, autorul și ilustratoarea cărții Micul venețian, sunt invitați speciali la Campionatul poveștilor. Ei îi vor ajuta pe copii să-și imagineze, să povestească și să deseneze noi aventuri ale micului violonist Antonio și ale prietenei lui Isabella.
Koh-I-Noor si Didactica Publishing House îi premiază, la final, pe cei mai inspirați copii.

Ce se întâmplă la Campionatul Poveștilor?

Campionatul poveștilor este un proiect care a început să existe încă de la apariția Librăriei Humanitas de la Cișmigiu. Cum spațiul de acolo, cultural în sine, putea găzdui cele mai variate evenimente, nu trebuiau neglijați copiii. Cred că am făcut primele ediții în 2012 și întotdeauna a fost foarte frumos. Conceptul e al unui concurs în care două sau mai multe echipe se luptă, plecând de la eroii unei cărți, să câștige premiile puse în joc. Cele două sau trei probe pe care trebuie să le treacă sunt de imaginație, creativitate, expresivitate corporală, gestică, dar și de desen. Cum fiecare copil e un mare artist, doar să fie ajutat să se exprime, se pot obține deseori lucruri uimitoare.
Am inventat, de-a lungul timpului, planete, am închipuit îngeri care arată cu totul diferit decât cei din reprezentările obișnuite, l-am întâlnit pe Micul Prinț cu Alice din Țara Minunilor și i-am pus să vorbească în limbi care nu există, am descoperit ritmurile unor lumi străine, am luat zmeii și i-am făcut eroii unor scenete improvizate, am inventat biciclete zburătoare și multe altele.
În ediția de sâmbătă, joaca va pleca de la Micul venețian, un volum tare frumos, despre Vivaldi copil, scris de Ioan Mihai Cochinescu și ilustrat de Sidonia Călin. Cei doi autori vor veni și ei să sprijine Campionatul. Copiii nu doar că vor putea lua autografe, dar vor fi, vreme de un ceas și jumătate, stăpânii fanteziei și ai bunei-dispoziții, avându-ne drept secondanți pe noi, doi scriitori și un artist vizual care abia așteaptă să provoace și să fie provocați. La Campionatul poveștilor sunt așteptați toți copiii între 3 și 13 ani care vor să-și petreacă dimineața memorabil. Întotdeauna se pleacă acasă cu premii și cu prieteni noi, și nu doar de hârtie. (Ioana Nicolaie  @ smartwoman.hotnews.ro)
 
Așadar, sâmbătă 18 aprilie, începând cu ora 11.00 la Librăria Humanitas Cișmigiu. Intrarea este gratuită!