studiu rezultate la scoalaDecizia părinților să renunțe la locul de muncă sau să lucreze de acasă nu este una deloc ușoară, dar beneficiile lor ca părinți care pot fi aproape de copiii lor în cele mai importante momente din viață, dar și beneficiile copiilor care își au părinții lângă ei sunt nenumărate.
Subiectul a fost dezbătut intensiv, însă, în cele mai multe dintre cazuri, a fost vorba despre copiii mici și beneficiile în educația acestora. Un nou studiu pune accent însă pe copiii cu vârste mai ridicate, care continuă să se bucure de beneficiile oferite de prezența adulților.
Totul a pornit de la o decizie a autorităților din Norvegia. În anul 1998 a fost lansat programul “Cash for Care”, prin care se oferă o sumă de bani substanțială părinților care au copii cu vârsta de cel mult 3 ani și decid să rămână acasă, fără să recurgă la creșele sau grădinițele de stat. Un studiu recent, realizat de un profesor de la Stanford și doi elevi din Norvegia, a analizat efectele acestui program, dar nu din prisma copiilor de cel mult 3 ani, ci din prisma fraților sau surorilor mai în vârstă, care au beneficiat de mai mult timp pe care l-au putut petrece cu părinții lor acasă.
Concluzia cercetării arată că elevii ai căror părinți au stat acasă au primit note mai ridicate la școală, iar rezultatele lor cresc încet, dar constant. Cu alte cuvinte, chiar dacă ei nu au fost parte directă implicată în programul “Cash for Care”, au fost afectați pozitiv de această schimbare.
Sursă foto: Private user/ weheartit.com.