Prietena noastră de la Mika Photography ne-a trimis o invitație și pentru că este vorba despre educație alternativă  – Montessori și pentru că știți că susținem astfel de evenimente, vă spunem că în această seară, de la ora 18.30 va avea loc o conferință pentru părinți și un atelier pentru copii, toate gratuite și toate la grădinița Montessano Montessori Sănătate.

Descoperirea că mintea copiilor este capabilă să absoarbă de la sine informații de tot felul a dus la o schimbare importantă de paradigmă în educație. Așa încât este deja o certitudine pentru mulți pedagogi și psihologi și pentru din ce în ce mai mulți adulți în general, că primii ani din viață sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea ființei umane și a potențialului uman.
Înțelegerea dezvoltării copilului permite amenajarea potrivită a unui mediu și încurajează independența, dezvoltarea limbajului și a ființei umane ca întreg.
Evenimentul urmărește să răspundă, indirect, unor nevoi actuale ale părinților atât la nivel informațional, cât și consultativ, ca modalitate de susținere și menținere a naturaleței și bucuriei copiilor aflați la începutul vieții.
Feedback-ul pozitiv şi dorinţa de a forma o comunitate cu părinţii, copiii şi cadrele didactice care colaborează pentru a crea celor mici un mediu empatic şi armonios ne-au animat decizia de a oferi în mod gratuit părinţilor o seară deschisă în cadrul Gradiniței Montessano.

gradinita montessori bucuresti

Conferința pentru părinți

În cadrul conferinței se va prezenta conceptul grădiniței, cu cei doi piloni eduMONTESSORI și eduSĂNĂTATE.
eduSĂNĂTATE – Hrănătate – despre caracteristicile menului: materia primă folosită, diversitate, mod de preparare, combinații corecte; modalități prin care copiii sunt atrași să consume crudități: mod de prezentare către copii a meniului în mod atractiv și corelat cu tema săptămânii, pregătirea de către copii a propriei mese.
caracteristicile metodei Montessori , cu accent pe miturile false:

– în Montessori nu există reguli și disciplină (totuși se constată cei care sunt implicați în acest sistem sunt cei mai disciplinați copii, datorită tendinței naturale spre autodisciplină, dacă este sprijinit din umbră în acest sens și dacă îi este asigurat mediul corespunzător);
– în Montessori nu există standarde și nu-ți poți da seama cât a evoluat copilul, în schimb adulții crescuți în această pedagogie sunt cei mai inovativi oameni ai momentului (exemplu: fondatorii Google, Apple, Facebook, Amazon).

Vor fi și multe alte subiecte și discuții frumoase, multe răspunsuri la întrebări.
Programul conferinței
18:30 – 19:00 – Inregistrarea participanților
19:00 – 19:30 – Prezentarea Grădiniței Montessano
19:30 – 20:30 – Conferința cu tema “Pedagogia Montessori aplicată în cadrul Grădiniței Montessano”
20:30 – 21:00 – Cocktail și discuții pe baza conferinței
gradinita montessori bucuresti

Atelier Montessori pentru copii

În cadrul atelierului copiii vor putea sa exploreze materialele Montessori, se vor face prezentări ale materialelor simple pentru copii (în special viața practică)
Program atelier: 18:30 – 21:00 (se va desfășura în paralel cu Conferința Montessori pentru părinți)
Detalii puteți găsi și pe evenimentul de Facebook Seară deschisă Montessori.