Ucenicul Vraciului
Eram un copil destul de cuminte, dar fara vreo dorinta arzanda de a citi pe nerasuflate toata biblioteca din cartier. Aceasta pana mama a venit cu o idee ingenioasa. Stia foarte bine ca mie nu-mi plac povestile simple, gen „Scufita rosie” sau mai stiu eu ce „Capra cu 3 iezi”. Asa ca a inceput sa imi furnizeze carti de aventuri un pic mai palpitante. Acest mic siretlic i-a reusit de minune, din moment ce, pana la terminarea clasei a noua, devoram cartile ca paine calda si nu rezistam sa stau nici macar in metrou fara sa mai citesc o pagina – doua.
Acest articol este pentru voi, acei copii mari, care nu ati descoperit inca adrenalina data de foile unei carti bune. Si pentru aceatsa, va voi prezenta o serie ce va va tine sigur cu sufletul la gura. Autorul este Joseph Delaney. Sigur ati auzit de el. Este scriitorul care a adus mirajul vracilor britanici in casele romanilor.
“Ucenicul Vraciului”, prima carte a seriei, am cumparat-o dupa o lunga plimbare prin sectiunea Adolescenti a unei librarii bucurestene. Cautam ceva ce ar determina un pusti de 13 ani sa se apuce de citit. Rezultatul? 3 ore de stat pe canapea, deoarece nu ma mai puteam opri din lecturarea aventurilor.
Dupa primele randuri veti constata ca scriitura lui Joseph Delaney este usoara, directa si creaza o stare specifica de nerabdare. Nu evita sa ne introduca inca din primele randuri ale cartii cu putinele personaje importante pentru Cronicile Wardstone – Vraciul si viitorul sau ucenic Tom – iar povestea curge in cel mai natural mod cu putinta.
Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un druid care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisnuiti nu le vad. Si de aici incepe lunga aventura a cititorului, care va astepta de fiecare data urmatorul volum cu entuziasmul unui copil de 10 ani.
Gasiti cartea in romana prin librarii sau varianta originala in engleza la OkianThe Spook’s Apprentice