carte copii lucia muntean

Atunci când consideri că a sosit momentul să-i citești copilului tău primele poezioare sau să-l înveți câteva versuri pe care ți le amintești din copilărie, gândește-te că lucrul acesta trebuie făcut în așa fel încât să reprezinte pentru el un prim pas pe drumul unei frumoase călătorii în lumea cărților și a imaginației. (Lucia Muntean)

carti rime copii

Poeziile cuprinse în primul volum ”Rime pentru cei mai mici” au fost gândite special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani. Versurile sunt uşoare iar subiectele sunt desprinse din preocupările firești ale vârstei respective precum şi vocabularul adaptat acestei etape din dezvoltarea copiilor.

Mai întâi să nu crezi cumva că învățarea unei poezii este un simplu exercițiu de memorare! Este adevărat că ritmul și rima facilitează aducerea aminte, dar poezia îi ajută pe cei mici în multe alte feluri: îmbogățește vocabularul și le dezvoltă expresivitatea vorbirii, îi obișnuiește cu ideea de comunicare și le deschide noi căi de relaționare cu cei din jur; le hrănește imaginația și le nuanțează sentimentele, ajutându-i să înțeleagă mai bine lumea în care abia au pășit. (Lucia Muntean)

carte copii lucia muntean

Volumul 2 din “Rime pentru cei mai mici” continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii de la prima lor întâlnire cu cartea. Versuri amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și multe alte personaje minunate puteți găsi în această carte.

carti rime copii

 
Dacă vreți să aflați mai multe despre cum au apărut aceste cărți și despre rolul lor, vă invităm să citiți și pagina părintelui din fiecare carte Lucia Muntean!
 
Surse foto luciamuntean.ro

Cine este Lucia Muntean?

lucia_muntean
Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 30 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găseşte timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.
Activitatea ei în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acordarea în anul 2007 a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.
Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinţilor cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici.
Dacă dorești să afli mai multe despre cărți, promoții și multe alte lucruri interesante sau dacă vrei să comanzi și tu o carte, te invităm pe site-ul luciamuntean.ro, pe blog sau pe pagina de Facebook Cărțile Lucia Muntean.