Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi!

Nu cred să fie carte mai plină de viață, mai plină de imaginație, entuziasm, poveste, emoții și învățăminte ca aceea a Aventurilor lui Habarnam și ale prietenilor săi. Dacă îi mai țineți minte pe: Știetot, Pilulă, Șurubel și Piuliță, Zahar Zaharescu, Limonadă, Glonțișor, Acuarelă, Guzlă, Grăbilă, Dondănel, Tăcutul, Gogoașă, Zăpăcilă, Posibil și Probabil…dacă îi mai țineți minte înseamnă că Habarnam (care … nu știa nimic) a avut un loc frumos în copilăria voastră.
Nu contează că prichindelul tău e prea mic să poată citi singur, sigur vă puteți bucura împreună, la lectura de seară, citind mini-povestirile care vorbesc despre transformarea lui Habarnam odată cu plecarea lui într-o expediție nemaipomenită în lumea prichindeilor.
habarnam1 habarnam2 habarnam3 habarnam4
Ilustrațiile (opera lui A. Laptev) au darul de a împodobi paginile cărții, din loc în loc, cu mici idei despre cum ar putea să arate acești princhindei despre care vorbește Nikolai Nosov și cum se desfășoară aventurile lor. Așadar, pentru copiii mai mici (care încă nu știu să citească), aceste pauze mici desenate ajută mult la aprofundarea poveștii, la confirmare sau chiar la explicații suplimentare.

Habarnam în Orașul Soarelui

Pentru că o carte bună are și o urmare pe măsură, în ce-a de-a doua carte a lui Habarnam, acesta pornește într-o nouă călătorie. Și nu oricum, ci la volanul unui automobil pe care a învățat să-l conducă răsucind pur și simplu bagheta magică pe care a primit-o de la un vrăjitor și pe care o va păstra numai dacă va face fapte bune. Ca orice erou, Habarnam nu pleacă singur în călătorie, ci însoțit de prietenii săi: Țintișoara și Pestrițu. Destinația și locul de aventură: Orașul Soarelui.
habarnam in orasul soarelui

Habarnam pe Lună

Ce-a de-a treia carte a lui Nikolai Nosov încheie seria de aventuri ale lui Habarnam…tocmai pe Lună. Pentru că prichindeii  sunt foarte curioși și neastâmpărați și se hotărăsc să pornească într-o călătorie…pe Lună. La inițiativa lui Știetot (care le și construiește o navă cosmică), prichindeii cei mai disciplinați aveau misiunea (și privilegiul) să ajungă acolo sus. Doar că primii care pășesc pe Lună și care se întâlnesc cu ”prichindeii lunatici” sunt chiar Habarnam și Gogoașă. În salvarea lor vine Știetot împreună cu Cercelușa și Scrumbiuța și se întorc cu toții, teferi, pe Pământ.
habarnam pe luna
habarnam pe luna
Dacă v-am făcut curioși s-au v-am adus aminte de poveștile pline de umor ale copilăriei voastre, sper să nu ezitați să le citiți și copiilor voștri cărțile cu Habarnam.
Noi le avem de pe Librăriile Humanitas. Aici găsiți cele trei cărți și chiar și audiobook-ul Aventurile lui Habarnam, audiobook ce poartă vocea lui Marian Râlea.