Inapoi la Pagina 1
Maternitatea incepe nu cu nasterea bebelusului, ci cu momentul (de care de cele mai multe ori nu suntem constiente) in care Sufletul nostru a decis ca e gata sa traiasca experienta de a fi mama. Se spune ca aceasta decizie se ia cu aproximativ 9 luni inainte de momentul in care ramanem fizic insarcinate – sunt 9 luni de curatare emotionala, mentala si fizica, pentru pregatirea sosirii noului suflet. Decizia se ia intai la nivel de Suflet, persoana care suntem poate sau nu sa vrea in mod constient sa faca un copil.
Maternitatea continua apoi cu cele 9 luni de sarcina, in care se aprofundeaza calatoria de auto-cunoastere. Cu cat mai constienta sarcina fizica, cu cat mai dedicati cei doi parinti in a se cunoaste si a se vindeca de ceea ce nu este in iubire si pace si lumina in ei insisi, cu atat mai armonioasa si curgatoare venirea pe lume a bebelusului – nasterea in sine.
Nasterea naturala este experienta pe care fiecare femeie de pe lume ar trebui sa si-o daruiasca ei insisi si copilului ei, ca pe un cadou nepretuit… Este o oportunitate extraordinara pe care femeia o are pentru a-si intalni si recupera adevarata Putere, Creativitate, Forta de Viata, Bucurie, Capacitate de a Iubi fara limite… Este inca unul dintre acele Daruri minunate pe care Creatorul l-a dat Femeii… si din pacate privim acest Dar cu atata frica si necunoastere si ignoranta…
…si apoi gata, s-a nascut si avem mogaldeata in brate si nu ne vine sa credem ca e atat de mic-pitic si atat de complet dependent de mine, mama lui, in absolut tot ce tine de Lumea asta inspaimantator de mare si de neinteles… Vin la un loc ras si plans si accese de fericire uriasa impreuna cu o disperare sora cu nebunia si stai asa niste zile intr-un fel de extaz ce nu poate fi tradus in cuvinte si dupa asta incepi sa te prinzi ca s-a dus naibii somnul ala odihnitor de o noapte intreaga si s-a dus si “fac ce vreau, cand vreau, cum vreau” si s-a dus si timpul lung si neintrerupt de petrecut cu iubitul si intalnirile cu prietenii… si mai ales, si mai greu decat toate astea, s-a dus pe apa sambetei cine credeam eu ca sunt. Identitatea mea. Nu mai este.
Cu cat noua mama era o femeie mai activa, independenta, stapana a propriilor finante si cu o pozitie sociala mai inalta – toate calitati de top ale energiei masculine – cu atat intalnirea cu apele adanci si tulburatoare ale maternitatii sunt mai greu de strabatut. Maternitatea te cheama la intalnirea cu calitatile energiei feminine – rabdarea, blandetea, bunatatea, impartasirea, calmul, tacerea, solitudinea, servirea, daruirea, alinarea, mangaierea, imbratisarea, fluiditatea, flexibilitatea… Cu totii ni le dorim, le cautam, le vrem si le chemam in vietile noastre, si cu toate astea sunt exact calitatile de care suntem mai straini si mai departe, in alegerile noastre de zi cu zi. E de ajuns sa ne uitam la lumea in care traim, la violenta si rautatea si instrainarea de la tot pasul, ca sa vedem cat de departe suntem de Mama, de feminitate, de maternitatea din noi insine…
Continuare…Pagina 3